Proces-, Laboratorie- og Fødevareteknologi
ECTS
Niveau
Akademiuddannelsen i Proces-, Laboratorie- og Fødevareteknologi er for dig, der gerne vil opnå ny viden og direkte anvendelige kompetencer i dit job i medicinal- eller biotekbranchen, kemisk industri, laboratoriearbejde eller fødevarebranchen en gros.
Praktisk info
Du skal enten have en relevant erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne (GVU), gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau. Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring. Din oplæring på en erhvervsuddannelse tæller som erhvervserfaring.
Hvis du ikke opfylder adgangskravene eller ønsker at få vurderet dine kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse eller modul i uddannelsen, så kan du søge en realkompetencevurdering. Læs mere her https://www.zealand.dk/realkompetencevurdering/
Kan du søge merit?
Find svar på spørgsmål om merit her
Prisen for en hel akademiuddannelse kan variere, da den afhænger af prisen på de fag, du opbygger uddannelsen af undervejs. Prisen pr. fag afhænger blandt andet af antal ECTS-point samt undervisningsformen. Du finder prisen for det enkelte fag på fagsiderne. Læs om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse her.
Om uddannelsen
Proces-, Laboratorie- og Fødevareteknologi giver dig en grundlæggende viden om forsøgs- og projektstyring. Du lærer om processer og metoder i anvendt praksis og bliver i stand til lede mindre grupper i projekter. Du vil opleve en direkte anvendelighed fra teorien og de praktiske øvelser, der arbejdes med på studiet og din hverdag i dit job. Du kan specialisere dig inden for tre retninger ud fra dit faglige ståsted undervejs: Procesteknologi, Laboratorieteknologi og Fødevareteknologi. Du kan også vælge at tage en generel uddannelse i proces-, laboratorie- og fødevareteknologi – altså uden en specifik retning efter de indledende obligatoriske fag. Uddannelsen er tilrettelagt, så du kan passe dit fuldtidsarbejde ved siden af dit studie.
Kompetencer
- Fødevarehåndtering
- Fødevaresikkerhed
- Fødevareteknologi
- Hygiejne
- Hygiejnefaglighed
- Industri
- Infektionshygiejne
- Produktionsprocesser
Deltagerprofil
En akademiuddannelse inden for Proces-, Laboratorie-, og Fødevareteknologi er oplagt for dig, der allerede har erfaring inden for sektoren og de relevante brancher og ønsker at videreuddanne dig med en praktisk orienteret videreuddannelse, der er tæt på din professionelle praksis, samtidig med at du passer dit daglige arbejde. Arbejder du i medicinal-/biotekbranchen og kemisk industri, er uddannelsen hovedsageligt for dig, som har en relevant faglig uddannelse inden for procesområdet. Inden for laboratoriearbejdet retter uddannelsen sig primært mod dig, der er fagligt relevant uddannet inden for laboratorieområdet. På den fødevareteknologiske retning er uddannelsen formet til dig, der har en faglig uddannelse inden for fødevareområdet.
Undervisning og indhold
Du kan vælge at tage fagene kemi og/eller matematik som indledning til uddannelsen. Indledningsfagene er et tilbud til dig, der ikke har beskæftiget dig med kemi og matematik i længere tid. Det er en stor hjælp for dig som studerende, hvis du ikke har disse fagområder stående helt klart i hukommelsen mere. Du kan bygge din uddannelse op alt efter, om du vil tage en fuld akademiuddannelse eller blot vil tage nogle enkelte fag. Uddannelsen består af obligatoriske fag, obligatoriske retningsspecifikke fag samt et antal valgfrie fag. Retningerne er skabt for at imødekomme den variation af jobs, der er inden for sektoren. Retningerne er alle lige kompetencegivende. Du afslutter akademiuddannelsen med et afgangsprojekt.
Tre gode grunde til at studere på Zealand
Du styrker og opkvalificerer din faglighed
Du går fra at være dygtig til at udføre opgaver, der bliver pålagt, til også selv at kunne definere og beskrive hvilke opgaver, der skal udføres og hvordan. Du udvider dit arbejdsfelt og lærer at koble metoder, teori og praksis. Du får et større selvværd og en faglig stolthed og bliver i stand til at påtage dig forskelligartede arbejdsopgaver.
Møder engagerede og dygtige undervisere
Zealand har nogle af de bedste undervisere og bidrager med den nyeste viden på højt niveau inden for dit specialiserede område. Underviserne inddrager de studerendes erfaringer i undervisningen og teori kombineres altid med praktiske øvelser. Derudover får du tæt kontakt til dine undervisere samt medstuderende, hvilket giver mulighed for sparring og dermed høj faglighed.
Stor efterspørgsel fra virksomheder
Du udvikler et professionelt og stort netværk, som også vil komme virksomheden til gavn. Du får samtidig en stor forretningsforståelse og ved, hvordan man yder kundeservice og sikrer det bedste produkt. Du klarer mange og vanskelige arbejdsopgaver selvstændigt og kan dermed hurtigt opnå et stort ansvar.
Vil du sætte retning på din uddannelse?
Struktur og opbygning
Uddannelsen er bygget op af tre retninger . Uddannelsen er på akademiniveau og tager 3 år på deltid, hvilket svarer til 1 års fuldtidsstudium (60 ECTS). Uddannelsen består af to obligatoriske fag og et antal valgfrie, herunder retningsspecifikke, fag, samt et valgfag (60 ECTS). Du afslutter akademiuddannelsen med et afgangsprojekt. Uddannelsen vægter både din erhvervserfaring og den teori og metode, som indgår i undervisningen. Undervejs i uddannelsen skal du vælge din studieretning. Du kan specialisere dig inden for 3 studieretninger: Procesteknologi, Laboratorieteknologi eller Fødevareteknologi. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. Hele uddannelsen gennemføres typisk på 3 år, men kan gennemføres på 2½ år.
Indledningsfag
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
6. marts 2025 14:05-17:35
13. marts 2025 14:05-17:35
20. marts 2025 14:05-17:35
27. marts 2025 14:05-17:35
3. april 2025 14:05-17:35
10. april 2025 14:05-17:35
24. april 2025 14:05-17:35
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
Obligatoriske fag
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
20. februar 2025 14:05-17:35
27. februar 2025 14:05-17:35
6. marts 2025 14:05-17:35
13. marts 2025 14:05-17:35
20. marts 2025 14:05-17:35
27. marts 2025 14:05-17:35
3. april 2025 14:05-19:25
10. april 2025 14:05-17:35
24. april 2025 12:15-19:25
1. maj 2025 14:05-17:35
8. maj 2025 14:05-19:25
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Yderligere oplysninger
Projektledelse og projektstyring, e-bog
Lars Zwisler, ISBN-13 978-87-7900-378-1, Forlaget Globe. Lars Zwisler (2007)Projektledelse og projektstyring 1. udgave, 2. oplag. Forlaget Globe A/S.
Blom-Hansen, JStatistik for praktikere, 1. udgave 2002, Nyt Teknisk Forlag,
ISBN 13: 978-87-571-2154-4
Pris
Valgfag
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
18. februar 2025 09:10-14:50
25. februar 2025 09:10-14:50
4. marts 2025 09:10-14:50
11. marts 2025 13:10-18:30
18. marts 2025 13:10-18:30
25. marts 2025 13:10-18:30
1. april 2025 09:50-14:50
8. april 2025 09:10-14:50
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Yderligere oplysninger
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
6. marts 2025 14:00-18:30
13. marts 2025 08:15-15:30
20. marts 2025 14:00-18:30
27. marts 2025 14:00-18:30
3. april 2025 14:00-18:30
10. april 2025 08:15-15:30
24. april 2025 14:00-18:30
1. maj 2025 14:00-18:30
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Yderligere oplysninger
Rene Møller Madsen, Julie Just Munch og Anette Kamuk, Mikrobiologi, Akademisk Forlag, 5. udgave, 2018, ISBN: 9788750059202
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
6. marts 2025 14:05-17:35
13. marts 2025 14:05-17:35
20. marts 2025 14:05-17:35
27. marts 2025 14:05-17:35
3. april 2025 14:05-17:35
10. april 2025 14:05-17:35
24. april 2025 14:05-17:35
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
12. marts 2025 14:05-17:35
19. marts 2025 14:05-17:35
26. marts 2025 14:05-17:35
5. april 2025 08:15-15:45
6. april 2025 08:15-15:45
9. april 2025 14:05-17:35
23. april 2025 14:05-17:35
3. maj 2025 08:15-15:45
4. maj 2025 08:15-15:45
7. maj 2025 14:05-17:35
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Yderligere oplysninger
Mikrobiologi: H.Thougaard, R. Madsen, J. J. Munch, A. Kamuk: Mikrobiologi, 5. Udg. 2018 ISBN: 9788750059202
Molekylærbiologi: B. Stilling, I. D. Krabbe, M. Hvilsom: Molekylærbiologi og biokemi, teori og metode. 4 udg. 2017 ISBN 9788757128796
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
26. marts 2025 15:55-19:25
2. april 2025 15:55-19:25
9. april 2025 15:55-19:25
23. april 2025 15:55-19:25
30. april 2025 15:55-19:25
7. maj 2025 15:55-19:25
14. maj 2025 15:55-19:25
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
Kontakt Efteruddannelse
Hvis du har brug for hjælp, så kontakt Efteruddannelse via vores hovednummer 5076 2670 Telefontid mandag-torsdag kl. 9-15. Fredag kl. 9-12. eller skriv til os via mail: efteruddannelse@zealand.dk
Cookie-indstillinger
Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik
Cookie-indstillinger
Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.
Formål
Med Google Analytics opsamler vi information om antal besøgende på vores hjemmeside, deres geografiske placering, hvilken browser, de bruger og anden tilsvarende typer data. Vi sporer også på hvor mange, der tilmelder sig til vores uddannelser og efteruddannelsesfag.
Vores chatbot bruger systemet Intercom. Det skal bruge cookies for at fungere. Hvis du fravælger disse cookies, kan du ikke bruge chatbotten.
Vi har indlejret YouTube-videoer på vores side. Når du afspiller en YouTube-video indsamler dens algoritme information om hvor mange gange, videoen er blevet set og anden metrisk data. Hvis du er logget ind på din YouTube konto i browseren, kan det desuden påvirke de videoer, du får anbefalet.
Du har valgt ikke at tillade cookies fra YouTube (Google), hvilket forhindrer os i at vise dig denne video. For at se videoen, skal du slå cookies fra Google til. Dette kan gøres ved at vælge “Cookieindstillinger” herunder.