Mikrobiologi - PLF
Mikrobiologi er faget der sikrer, at du opnår en grundlæggende viden inden for mikrobiologi og mikrobiologi i produktionen og at, du kan anvende din nye viden i praksis i produktion af for eksempel fødevarer.
Introduktion
På faget Mikrobiologi har vi fokus på, at du bliver fagligt stærkere i din viden om patogener, mikroorganismer, identifikation, laboratoriearbejde samt ikke mindst i at anvende din skærpede faglighed i praksis i fødevareproduktion, etc.
Du får viden om
Du opnår viden på professionelt niveau om bakteriers og svampes morfologi, fysiologi og vækstkrav, herunder patogene mikroorganismer, indikatorbakterier og fermenteringsorganismer. Desuden får du indsigt i mikrobiologiske arbejdsmetoder i laboratoriet, herunder identifikation af mikroorganismer, aseptisk arbejde, pladespredning, mikroskopi, ATP og kontaktplader samt mikroorganismer i fødevareproduktionen, herunder fermentering. Ydermere bliver du klogere på mikrobiologiske risici ved fødevareproduktion og anvendelse af mikroorganismer i fødevareproduktionen.
Kompetencer og udbytte
Med faget Mikrobiologi bliver du klædt på til at planlægge og gennemføre mikrobiologiske fødevareanalyser ved anvendelse af almindelige kimtællingsmetoder samt til at udnytte mikroorganismer i fødevareproduktion. Du kan også indgå i tværfagligt samarbejde omkring mikrobiologiske risici og anvendelse af mikroorganismer i produktionen og du får kompetencer til at tilegne dig ny viden om mikrobiologi.
Kontakt Efteruddannelse
Hvis du har brug for hjælp, så kontakt Efteruddannelse via vores hovednummer 5076 2670 Telefontid mandag-torsdag kl. 9-15. Fredag kl. 9-12. eller skriv til os via mail: efteruddannelse@zealand.dk
Hvorfor er en efteruddannelse god for dig?
Med en efteruddannelse får du muligheden for at styrke dine kompetencer og karrieremuligheder. Du kan læse mere om økonomi, tilskudsmuligheder, skræddersyede forløb og tilbud til virksomheder. Få mere viden og læs mere her.