Autoteknolog
På uddannelsen til autoteknolog kommer du blandt andet til at arbejde med den grønne omstilling, og du lærer at tage hånd om den stigende digitalisering af biler, transport og mobilitet.
Du får produktkendskab, forståelse for forretningsdrift, teamprojektledelse, og teknologisk indsigt, så du kan varetage jobfunktioner indenfor autoteknisk service og rådgivning, salg af køretøjer, udvikling af fremtidens mobilitetsløsninger, samt flådestyring og rådgivning af grønne omstillingsløsninger.
Som autoteknolog varetager du store dele af den tekniske support online, og du bliver bindeleddet mellem producent og bruger. Du kan eksempelvis arbejde i auto- og transportbranchen, men også inden for landbrug og entreprenørvirksomheder.
Formålet med uddannelsen er at kvalificere og give dig kompetencer til arbejde med forskellige centrale opgaver i moderne autovirksomheder.
På uddannelsen er omdrejningspunktet nyere autoteknologi. Du kommer til at arbejde med forskellige centrale opgaver i moderne autovirksomheder. Du kommer også til at arbejde med, samt forestå, forretningsorienterede opgaver som ledelse, kvalitet, servicerådgivning, samt salgs- og kommunikationsopgaver, der alle er centrale i autobranchen.
Som autoteknolog kan du arbejde hos for eksempel bilforhandlere, autoværksteder, reservedelsforhandlere og bilimportører.
- Værkfører
- Kundemodtager
- Teknisk rådgiver
- Konsulent
- Selvstændig
- Udvikler
- Produktspecialist
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Autoteknolog |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September Februar |
Steder |
Lyngvej 21, 4600 Køge |
Lignende | Produktionsteknolog |


Uddannelsen til autoteknolog tager to år. Den består af en obligatorisk del, en specialedel og et praktikophold. Du afslutter uddannelsen med et afgangsprojekt, som du udformer i samarbejde med en virksomhed i branchen.
Der er tre kerneområder i uddannelsen til autoteknolog:
- Teknologi og design
- Optimering, reparation og it
- Ledelse og drift
Du får specialistviden om bilers computere og styresystemer, og derudover indeholder uddannelsen også elementer som kommunikation, rådgivning og dokumentation. Som autoteknolog kan du tage ansvar for salg, kundekontakt, virksomhedsdrift, it-håndtering, kvalitet og sikkerhed i autobranchen.
Undervisningen varierer mellem forelæsninger, holdundervisning og projektarbejde i samarbejde med andre studerende. I undervisningen inddrages virksomheder fra autobranchen, så du lærer af dem – og de lærer af dig.
For at starte på uddannelsen til autoteknolog skal du have en af følgende:
- Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux
- Udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske
- Adgangseksamen for ingeniøruddannelserne samt matematik C
- En erhvervsuddannelse som mekaniker (trin 2), karrosseriuddannelsen, cykel- og motorcykelmekaniker (med specialer), flymekaniker, entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker (med specialer), lastvognsmekaniker (trin 2), lager- og terminaluddannelsen, mekaniker, eller personvognsmekaniker (trin2)
- Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed samt matematik C
- Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne samt matematik C
De specifikke adgangskrav skal være bestået.
Bemærk!
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumentere dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.