Sjællands Erhvervsakademi

Autoteknolog

Autoteknologen udvikler virksomheden på tværs af organisationen og forbinder teknologien med mennesket. Så interesserer du dig for teknologier, elektronik, forretningsudvikling og biler? Og brænder du for ledelse, salg, udvikling og service inden for autobranchen eller lignende områder? – Så er erhvervsakademiuddannelsen til autoteknolog noget for dig.

Her er plads til både skjorte og slips, langt hår og beskidte negle, for erhvervsakademiuddannelsen til autoteknolog er alsidig og brugbar. Det gør autoteknologer eftertragtede. På uddannelsen fordyber du dig blandt andet i autoteknik, diagnose, elektronik, fejlfinding og optimering, dynamik, materialeteknologi, el- og hybridbilsteknologier, mikroprocessorer og programmering, 3D-design samt it-værktøjer.

Med din viden inden for de nyeste teknologier, ledelse, forretningsudvikling og virksomhedsdrift, samt kommunikation med kunder, bliver du et vigtigt bindeled mellem organisation, teknologi og mennesker.

Få job inden for:
 • Værkfører
 • Kundemodtager
 • Teknisk rådgiver
 • Konsulent
 • Selvstændig
 • Udvikler
 • Produktspecialist
 

Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ

Titel Autoteknolog
Niveau Erhvervsakademi (EAK)
Varighed 2 år
ECTS point 120
Sprog Dansk
Studiestart August/september
Steder Femøvej 3, 4700 Næstved
Lignende Produktionsteknolog
Opret PDF-brochure - du kan lægge flere sider til undervejs
Tilføj til PDF-brochure
Slet din PDF-brochure
Dette vil slette hele din PDF-brochure...

Kontakt

Jan Mandrup Jacobsen

Studieleder

Næstved

50762689

JAMJ@zealand.dk

Næstved

Jeanette Holm Jakobsen

Studiesekretær

Næstved

50762617

JeJa@zealand.dk

Næstved

Sidse Gutfeld Overbeck Ærstrøm

Studievejleder

Næstved

50762677

SIAE@zealand.dk

Næstved

Hør Majas historie

Hvordan er det at være autoteknolog?

Uddannelsens indhold

Erhvervsakademiuddannelsen tager 2 år og består af en obligatorisk del, en specialedel og et praktikophold. Du afslutter uddannelsen med et afgangsprojekt, som du udformer i samarbejde med erhvervslivet.

Ud over den komplekse teknologiske viden om bilers computere og styresystemer indeholder uddannelsen også elementer som kommunikation, rådgivning og dokumentation. Det sker, fordi en autoteknolog i stigende grad får ansvar for salg, kundekontakt, virksomhedsdrift, it-håndtering, kvalitet og sikkerhed.

Tre kerneområder udgør uddannelsen:

 • Teknologi og design
 • Optimering, reparation og it
 • Management og drift

Undervisningen varierer mellem forelæsninger, holdundervisning og projektarbejde i samarbejde med andre studerende. I undervisningen inddrages erhvervslivet, så du lærer af dem – og de lærer af dig.

Adgangskrav

Følgende giver adgang til uddannelsen:

 • Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux
  Udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske
 • Adgangseksamen for ingeniøruddannelserne samt matematik C
 • En erhvervsuddannelse som mekaniker (trin 2), karrosseriuddannelsen, cykel- og motorcykelmekaniker (med specialer), flymekaniker, entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker (med specialer), lastvognsmekaniker (trin 2), mekaniker, eller personvognsmekaniker (trin2)
 • Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed samt matematik C
 • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne samt matematik C

De specifikke adgangskrav skal være bestået.

Bemærk!

Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven eller tilsvarende, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumentere dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.

Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.

På engelsksprogede uddannelser på Zealand kræves engelsk på mindst B-niveau.

Studieordning
Praktik

Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.

Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.

Læs mere

SU

Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.

LÆS MERE OM SU HER

Tranportrabat

Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.

LÆS MERE OM TRANSPORTRABAT HER