Administrationsøkonom
Er du nysgerrig på strukturer og alt, der binder en virksomhed sammen? Elsker du at have overblik, og drømmer du om at veksle det til en faglighed? Bliv Administrationsøkonom, så du kan indtage hjertet af enhver virksomheds administration.
Om uddannelsen
Gennem uddannelsen til Administrationsøkonom lærer du færdigheder og får ny viden, så du kan arbejde med administration i bred forstand. Du får både indsigt og overblik i virkelighedens mangfoldige verden af administration. Undervejs opbygger du en god faglig ballast til at løse opgaver i såvel det private som i det offentlige. Du lærer at arbejde med projektstyring, kvalitetssikring, kommunikation og organisationskultur – også i samarbejde med andre. Det er en uddannelse, som går tæt på virkeligheden. Det, du lærer hos os, kan du nemt omsætte til din egen praksis bredt i erhvervslivet – både i Danmark og internationalt, hvis du drømmer om at bo og arbejde i udlandet.
Hvad kan du blive som Administrationsøkonom?
Du har mange muligheder med en uddannelse som Administrationsøkonom – din viden og dine faglige færdigheder er i høj kurs, for administration udgør en central del alle steder på arbejdsmarkedet. Krav til administrative evner i vores samfund er fortsat stigende, da opgaverne bliver mere komplekse. Uddannelsen sigter bredt, og der er mange karriereveje for dig f.eks. administrativ medarbejder i private virksomheder og kommuner, koordinator, HR-assistent, økonomimedarbejder, kundekonsulent, kontormedarbejder, projektansvarlig, controller, sagsbehandler f.eks. i banker mv. Du vil desuden også være godt klædt på til at varetage jobs på mellemlederniveau.
- Jura
- Personaleudvikling & HR
- Organisation & Ledelse
- Forvaltning
- Intern kontrol & revision
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Administrationsøkonom |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September |
Steder |
Lyngvej 21, 4600 Køge |
Lignende | Logistikøkonom, Serviceøkonom |


Omsæt din teori til praksis
Hos os vil vores undervisere føre dig trygt gennem uddannelsens teoretiske dele, så din viden kan spille bold op af den virkelighed, du møder efter uddannelsen. Vores undervisere kommer selv fra erhvervslivet. Derfor har de stort branchekendskab og relevante erfaringer, som kommer dig til gode. Underviserne vil indføre og træne dig i de mange facetter, der gør dig til en god Administrationsøkonom.
Gennem uddannelsen lærer du at arbejde praktisk med alle aspekter i en administration, så du kan operere sømløst over mange slags discipliner f.eks. at kunne organisere, analysere, planlægge, servicere, koordinere og kommunikere med mange forskellige mennesker på tværs af en organisation. Målet er, at du skal kunne løse arbejdsopgaver inden for f.eks. økonomi, sagsbehandling, udvikling, kvalitetssikring og personalehåndtering.
Som Administrationsøkonom spiller du en central rolle i driften, idet du har overblik og indsigt i hele forretningen.
Sådan foregår undervisningen
Undervisningen er tilrettelagt, så den veksler mellem oplæg, gruppearbejde og projektarbejde. Her kender du dine undervisere, og du arbejder praktisk med stoffet sammen med dine medstuderende. Vi lægger stor vægt på at øve de praktiske discipliner, som bliver din hverdag som Administrationsøkonom. Gennem de første to semestre får du lagt et godt fundament, så du opnår en tværgående forståelse for de administrative funktioner. På uddannelsen får du bred viden om ledelse, organisation, økonomi, jura, samfund og kommunikation, og du lærer fagets metoder at kende. På tredje semester specialiserer du dig inden for dit felt. Det sidste semester rummer praktik i 12 uger i ind- eller udland og tilslut venter din hovedopgave.
Følgende giver adgang til uddannelsen:
- Studentereksamen (STX), højere forberedelseseksamen (HF), højere handelseksamen (HHX), højere teknisk eksamen (HTX) eller EUX – alle med engelsk C og enten matematik C eller erhvervsøkonomi C eller virksomhedsøkonomi C
- Generel kontoruddannelse eller kontoruddannelse med specialer
- Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed, samt engelsk C og enten erhvervsøkonomi C, virksomhedsøkonomi C eller matematik C
- Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven eller tilsvarende, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumentere dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
- Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
- På engelsksprogede uddannelser på Zealand kræves engelsk på mindst B-niveau.
Bemærk: Fag, som er specifikke adgangskrav skal være bestået.
Bemærk!
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
- Administrationsøkonom - 2023
- Administrationsøkonom - Valgfagskatalog - 2022
- Administrationsøkonom - 2022
- Tillæg gældende for studerende optaget før sommer 2022 -
- Administrationsøkonom – valgfagskatalog - 2021
- Administrationsøkonom - 2020
- Administrationsøkonom - 2021
- Administrationsøkonom - valgfagskatalog - 2020
- Administrationsøkonom - 2019
- Administrationsøkonom - 2018
- Administrationsøkonom - 2017
- Administrationsøkonom - 2016
- Administrationsøkonom - 2015
- Administrationsøkonom - 2014
- Administrationsøkonom - 2013
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.