Sjællands Erhvervsakademi

Ernæring

På akademiuddannelsen i Ernæring bliver du kvalificeret til at lede planlægning og fremstilling af ernæringsrigtig mad af høj kvalitet. Og du bliver skarp til at forebygge de sundheds- og hygiejnemæssige faldgruber, der er ved produktion af mad og måltider.

Om uddannelsen

På uddannelsen Ernæring har vi fokus på, at du tilegner dig viden og praktisk anvendelige kompetencer til at lede produktion af velsmagende ernæringsrigtige måltider, at udarbejde dagkostforslag samt at udvikle mad- og måltidsproduktioner med et skarpt blik for de forskellige risici, der er ved mad- og måltidsproduktion. Desuden lærer du at planlægge og lede en rentabel mad- og måltidsproduktion, hvor der tages hensyn til forskellige behov og målgrupper. Uddannelsen er tilrettelagt, så du kan passe dit job sideløbende med studierne – og så du kan anvende din nye viden undervejs, direkte i dit job i hverdagen.

Deltagerprofil

Du skal tage en akademiuddannelse i Ernæring, hvis du gerne vil opnå viden om de nyeste teknologier inden for mad- og måltidsproduktion. Ernæring er oplagt for dig, der vil opgradere dit kompetenceniveau inden for eksempelvis ledelse samt have større ansvar inden for dit fagområ1de. Hvis du gerne vil udvide din palet af professionelle kompetencer på en videreuddannelse, der går tæt på den praksis, du arbejder i til daglig, så er akademiuddannelsen i Ernæring den rette for dig.

Undervisning og indhold

Akademiuddannelsen i Ernæring er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som typisk tager 2-3 år at gennemføre ved siden af dit arbejde. Hvis ikke du ønsker at tilmelde dig hele uddannelsen, kan du dog også tilmelde dig enkelte fag i stedet. De obligatoriske fag på uddannelsen Ernæring og sundhed, Mad- og måltidsproduktion, Fødevaresikkerhed samt Ledelse og økonomi. Undervisningen har fokus på, at du lærer at anvende centrale redskaber i måltidsproduktion, der gør dig i stand til at planlægge og gennemføre næringsstofberegning, budgetlægning, indtægts- og udgiftsregistrering, arbejdsfordeling og drift. Desuden vil du lære at sikre ernæringsrigtig mad og opstille kontrolprogrammer, der sikrer en høj kvalitet af fødevaresikkerhed i mad- måltidsproduktion i et godt arbejdsmiljø, som du også er med til at sikre og lede.

Tre gode grunde til at studere på zealand

1

Styrk dine kompetencer og faglighed

Du styrker og opkvalificerer din faglighed og får den nyeste viden inden for branchen. Du får et bedre overblik over arbejdsopgaver og får tilmed en større forretningsforståelse. Du bliver i stand til at klare flere og vanskeligere opgaver selv, og kan derfor tildeles et større ansvar. Du styrker dermed dine kompetencer og bliver samtidig en attraktiv medarbejder.

2

Læring i praksis

Din og dine medstuderendes erhvervserfaring bliver inddraget i undervisningen, og derfor bliver undervisningen nærværende og brugbar. Du lærer i praksis og afprøver eksempelvis at gennemføre produktioner i praksis. Det, du lærer i undervisningen, kan du altså bruge direkte i dit arbejdsliv.

3

Dedikerede og dygtigere undervisere

De undervisere du møder, er dedikerede og har et stort engagement, som vil få dig til at yde en ekstra indsats, som både du og din arbejdsplads vil få gavn af. Vores undervisere er opdaterede med den nyeste viden og har erfaring inden for branchen, som sikrer dig høj kvalitet i undervisningen. Du har også tæt kontakt til dine undervisere og medstuderende, hvilket skaber et netværk og sikrer sparring.

Struktur og opbygning

Du kan vælge at tage hele uddannelsen eller nøjes med enkelte fag. Tager du hele uddannelsen, tager den tre år, vægter 60 ETCS og svarer til ét års fuldtidsstudium. Du skal følge valgfrie fag svarende til 10 ECTS-point. Du kan vælge fra alle andre deltidsuddannelser. Vi anbefaler faget i ”Økologi og bæredygtighed”, 10 ECTS-point. Alternativt ”Projektledelse”, 10 ECTS -point. For hvert bestået fag modtager du et uddannelsesbevis.

Obligatoriske fag

Opstart
29. september 2022
Lokation
Roskilde
Pris
DKK 6.800.-
Opstart
29. september 2022
Sted
Maglegårdsvej 2
Slutdato
15. december 2022
Undervisningsdage
29. september 2022
6. oktober 2022
13. oktober 2022
27. oktober 2022
3. november 2022
10. november 2022
17. november 2022
24. november 2022
1. december 2022
Tidspunkt
Dagundervisning
Undervisningsform
Fysisk fremmøde
Forplejning
På første undervisningsdag vil der blive serveret morgenbrød, kaffe og te. På øvrige undervisningsdage er der mulighed for køb af mad og drikke i vores kantine. Du kan altid trække koldt vand i vores automater.
Litteraturudgifter
Deltagerprisen inkluderer ikke litteratur.
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
DKK 6.800.-
Tilmeld

Valgfag

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Cecilia Steinmann Christiansen

50762655

Kaj Reiter

50762669

Zealand

Cookie-indstillinger

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk. Når du klikker ‘OK’, accepterer du vores brug af cookies og Zealand’s privatlivspolitik.

Ved at klikke ‘OK’ accepterer du samtidig, at vores annoncører kan behandle dine data til at målrette annoncer til dig. Du kan trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Annonce-indstillinger’ i bunden af siden.

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål