Ernæring
ECTS
Niveau
På akademiuddannelsen i Ernæring bliver du kvalificeret til at lede planlægning og fremstilling af ernæringsrigtig mad af høj kvalitet. Og du bliver skarp til at forebygge de sundheds- og hygiejnemæssige faldgruber, der er ved produktion af mad og måltider.
Praktisk info
Du skal enten have en relevant erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne (GVU), gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau. Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring. Din oplæring på en erhvervsuddannelse tæller som erhvervserfaring.
Hvis du ikke opfylder adgangskravene eller ønsker at få vurderet dine kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse eller modul i uddannelsen, så kan du søge en realkompetencevurdering. Læs mere her https://www.zealand.dk/realkompetencevurdering/
Hvordan får du merit?
Når du er optaget på en akademi- eller diplomuddannelse, kan du søge om merit for et helt modul. Du kan ikke søge merit for et afgangsprojekt.
Merit betyder at få godskrevet noget fra én uddannelse til en anden. Det kan både være fra danske og udenlandske uddannelser.
Hvis du søger merit fra en udenlandsk uddannelse, henvises til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen på https://ufm.dk/uddannelse/anerkendelse-og-dokumentation.
Vi kan ikke behandle en meritansøgning vedrørende en udenlandsk uddannelse, uden at den først er vurderet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Søger du merit skal du dokumentere at følgende nogenlunde svarer til hinanden:
* ECTS-point
* Læringsmål
* Uddannelsesniveau
Der må maksimalt gå 6 år fra du starter første modul til du afslutter afgangsprojektet, fordi uddannelsen stadig skal være aktuel.
Moduloverførsler (dvs. moduler fra uddannelser under samme bekendtgørelse) er underlagt 6 års reglen. Merit kan du søge på baggrund af moduler/fag, der er mere end 6 år gamle, hvis indholdet stadig er aktuelt. Du kan læse mere i Eksamensbekendtgørelsen §52, stk 1.
Sådan søger du merit: * Fremsend mail til efteruddannelse@zealand.dk
* Skriv hvad du søger merit for
* Vedhæft dit bevis med indhold
* Du vil ca. indenfor 14 dage få besked pr mail
* Det er gratis at søge merit
Prisen for en hel akademiuddannelse i Ledelse kan variere, da den afhænger af prisen på de fag, du opbygger uddannelsen af undervejs. Prisen pr. fag afhænger blandt andet af antal ECTS-point samt undervisningsformen. Du finder prisen for det enkelte fag på fagsiderne. Læs om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse her.
Om uddannelsen
På uddannelsen Ernæring har vi fokus på, at du tilegner dig viden og praktisk anvendelige kompetencer til at lede produktion af velsmagende ernæringsrigtige måltider, at udarbejde dagkostforslag samt at udvikle mad- og måltidsproduktioner med et skarpt blik for de forskellige risici, der er ved mad- og måltidsproduktion. Desuden lærer du at planlægge og lede en rentabel mad- og måltidsproduktion, hvor der tages hensyn til forskellige behov og målgrupper. Uddannelsen er tilrettelagt, så du kan passe dit job sideløbende med studierne – og så du kan anvende din nye viden undervejs, direkte i dit job i hverdagen.
Deltagerprofil
Du skal tage en akademiuddannelse i Ernæring, hvis du gerne vil opnå viden om de nyeste teknologier inden for mad- og måltidsproduktion. Ernæring er oplagt for dig, der vil opgradere dit kompetenceniveau inden for eksempelvis ledelse samt have større ansvar inden for dit fagområ1de. Hvis du gerne vil udvide din palet af professionelle kompetencer på en videreuddannelse, der går tæt på den praksis, du arbejder i til daglig, så er akademiuddannelsen i Ernæring den rette for dig.
Undervisning og indhold
Akademiuddannelsen i Ernæring er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som typisk tager 2-3 år at gennemføre ved siden af dit arbejde. Hvis ikke du ønsker at tilmelde dig hele uddannelsen, kan du dog også tilmelde dig enkelte fag i stedet. De obligatoriske fag på uddannelsen Ernæring og sundhed, Mad- og måltidsproduktion, Fødevaresikkerhed samt Ledelse og økonomi. Undervisningen har fokus på, at du lærer at anvende centrale redskaber i måltidsproduktion, der gør dig i stand til at planlægge og gennemføre næringsstofberegning, budgetlægning, indtægts- og udgiftsregistrering, arbejdsfordeling og drift. Desuden vil du lære at sikre ernæringsrigtig mad og opstille kontrolprogrammer, der sikrer en høj kvalitet af fødevaresikkerhed i mad- måltidsproduktion i et godt arbejdsmiljø, som du også er med til at sikre og lede.
Tre gode grunde til at studere på zealand
Styrk dine kompetencer og faglighed
Du styrker og opkvalificerer din faglighed og får den nyeste viden inden for branchen. Du får et bedre overblik over arbejdsopgaver og får tilmed en større forretningsforståelse. Du bliver i stand til at klare flere og vanskeligere opgaver selv, og kan derfor tildeles et større ansvar. Du styrker dermed dine kompetencer og bliver samtidig en attraktiv medarbejder.
Læring i praksis
Din og dine medstuderendes erhvervserfaring bliver inddraget i undervisningen, og derfor bliver undervisningen nærværende og brugbar. Du lærer i praksis og afprøver eksempelvis at gennemføre produktioner i praksis. Det, du lærer i undervisningen, kan du altså bruge direkte i dit arbejdsliv.
Dedikerede og dygtigere undervisere
De undervisere du møder, er dedikerede og har et stort engagement, som vil få dig til at yde en ekstra indsats, som både du og din arbejdsplads vil få gavn af. Vores undervisere er opdaterede med den nyeste viden og har erfaring inden for branchen, som sikrer dig høj kvalitet i undervisningen. Du har også tæt kontakt til dine undervisere og medstuderende, hvilket skaber et netværk og sikrer sparring.
Struktur og opbygning
Du kan vælge at tage hele uddannelsen eller nøjes med enkelte fag. Tager du hele uddannelsen, tager den tre år, vægter 60 ETCS og svarer til ét års fuldtidsstudium. Du skal følge valgfrie fag svarende til 10 ECTS-point. Du kan vælge fra alle andre deltidsuddannelser. Vi anbefaler faget i ”Økologi og bæredygtighed”, 10 ECTS-point. Alternativt ”Projektledelse”, 10 ECTS -point. For hvert bestået fag modtager du et uddannelsesbevis.
Indledningsfag
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
13. januar 2025 14:05-17:35
20. januar 2025 14:05-17:35
27. januar 2025 14:05-17:35
3. februar 2025 14:05-17:35
10. februar 2025 14:05-17:35
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Undervisningsdage
15. januar 2025 15:55-19:25
22. januar 2025 15:55-19:25
29. januar 2025 15:55-19:25
5. februar 2025 15:55-19:25
12. februar 2025 15:55-19:25
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Pris
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Litteraturudgifter
Pris
Obligatoriske fag
Opstart
Lokation
Pris
Opstart
Adresse
Slutdato
Eksamen
Tidspunkt
Undervisningsform
Forplejning
Alle undervisningsgange – kaffe/te
Der er mulighed for at købe frokost o.a. i vores kantine. Vand kan tappes fra vores vandkølere.
Litteraturudgifter
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
Valgfag
Kontakt Efteruddannelse
Hvis du har brug for hjælp, så kontakt Efteruddannelse via vores hovednummer 5076 2670 Telefontid mandag-torsdag kl. 9-15. Fredag kl. 9-12. eller skriv til os via mail: efteruddannelse@zealand.dk
Cookie-indstillinger
Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik
Cookie-indstillinger
Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.
Formål
Med Google Analytics opsamler vi information om antal besøgende på vores hjemmeside, deres geografiske placering, hvilken browser, de bruger og anden tilsvarende typer data. Vi sporer også på hvor mange, der tilmelder sig til vores uddannelser og efteruddannelsesfag.
Vores chatbot bruger systemet Intercom. Det skal bruge cookies for at fungere. Hvis du fravælger disse cookies, kan du ikke bruge chatbotten.
Vi har indlejret YouTube-videoer på vores side. Når du afspiller en YouTube-video indsamler dens algoritme information om hvor mange gange, videoen er blevet set og anden metrisk data. Hvis du er logget ind på din YouTube konto i browseren, kan det desuden påvirke de videoer, du får anbefalet.
Du har valgt ikke at tillade cookies fra YouTube (Google), hvilket forhindrer os i at vise dig denne video. For at se videoen, skal du slå cookies fra Google til. Dette kan gøres ved at vælge “Cookieindstillinger” herunder.