Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Ernæring

På akademiuddannelsen i Ernæring bliver du kvalificeret til at lede planlægning og fremstilling af ernæringsrigtig mad af høj kvalitet. Og du bliver skarp til at forebygge de sundheds- og hygiejnemæssige faldgruber, der er ved produktion af mad og måltider.

Om uddannelsen

På uddannelsen Ernæring har vi fokus på, at du tilegner dig viden og praktisk anvendelige kompetencer til at lede produktion af velsmagende ernæringsrigtige måltider, at udarbejde dagkostforslag samt at udvikle mad- og måltidsproduktioner med et skarpt blik for de forskellige risici, der er ved mad- og måltidsproduktion. Desuden lærer du at planlægge og lede en rentabel mad- og måltidsproduktion, hvor der tages hensyn til forskellige behov og målgrupper. Uddannelsen er tilrettelagt, så du kan passe dit job sideløbende med studierne – og så du kan anvende din nye viden undervejs, direkte i dit job i hverdagen.

Deltagerprofil

Du skal tage en akademiuddannelse i Ernæring, hvis du gerne vil opnå viden om de nyeste teknologier inden for mad- og måltidsproduktion. Ernæring er oplagt for dig, der vil opgradere dit kompetenceniveau inden for eksempelvis ledelse samt have større ansvar inden for dit fagområ1de. Hvis du gerne vil udvide din palet af professionelle kompetencer på en videreuddannelse, der går tæt på den praksis, du arbejder i til daglig, så er akademiuddannelsen i Ernæring den rette for dig.

Undervisning og indhold

Akademiuddannelsen i Ernæring er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som typisk tager 2-3 år at gennemføre ved siden af dit arbejde. Hvis ikke du ønsker at tilmelde dig hele uddannelsen, kan du dog også tilmelde dig enkelte fag i stedet. De obligatoriske fag på uddannelsen Ernæring og sundhed, Mad- og måltidsproduktion, Fødevaresikkerhed samt Ledelse og økonomi. Undervisningen har fokus på, at du lærer at anvende centrale redskaber i måltidsproduktion, der gør dig i stand til at planlægge og gennemføre næringsstofberegning, budgetlægning, indtægts- og udgiftsregistrering, arbejdsfordeling og drift. Desuden vil du lære at sikre ernæringsrigtig mad og opstille kontrolprogrammer, der sikrer en høj kvalitet af fødevaresikkerhed i mad- måltidsproduktion i et godt arbejdsmiljø, som du også er med til at sikre og lede.

Tre gode grunde til at studere på zealand

1

Styrk dine kompetencer og faglighed

Du styrker og opkvalificerer din faglighed og får den nyeste viden inden for branchen. Du får et bedre overblik over arbejdsopgaver og får tilmed en større forretningsforståelse. Du bliver i stand til at klare flere og vanskeligere opgaver selv, og kan derfor tildeles et større ansvar. Du styrker dermed dine kompetencer og bliver samtidig en attraktiv medarbejder.

2

Læring i praksis

Din og dine medstuderendes erhvervserfaring bliver inddraget i undervisningen, og derfor bliver undervisningen nærværende og brugbar. Du lærer i praksis og afprøver eksempelvis at gennemføre produktioner i praksis. Det, du lærer i undervisningen, kan du altså bruge direkte i dit arbejdsliv.

3

Dedikerede og dygtigere undervisere

De undervisere du møder, er dedikerede og har et stort engagement, som vil få dig til at yde en ekstra indsats, som både du og din arbejdsplads vil få gavn af. Vores undervisere er opdaterede med den nyeste viden og har erfaring inden for branchen, som sikrer dig høj kvalitet i undervisningen. Du har også tæt kontakt til dine undervisere og medstuderende, hvilket skaber et netværk og sikrer sparring.

Struktur og opbygning

Du kan vælge at tage hele uddannelsen eller nøjes med enkelte fag. Tager du hele uddannelsen, tager den tre år, vægter 60 ETCS og svarer til ét års fuldtidsstudium. Du skal følge valgfrie fag svarende til 10 ECTS-point. Du kan vælge fra alle andre deltidsuddannelser. Vi anbefaler faget i ”Økologi og bæredygtighed”, 10 ECTS-point. Alternativt ”Projektledelse”, 10 ECTS -point. For hvert bestået fag modtager du et uddannelsesbevis.

Indledningsfag

Opstart
6. januar 2025
Lokation
Roskilde
Pris
DKK 4.000.-
Opstart
6. januar 2025
Adresse
Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde
Slutdato
10. februar 2025
Undervisningsdage
6. januar 2025 14:05-17:35
13. januar 2025 14:05-17:35
20. januar 2025 14:05-17:35
27. januar 2025 14:05-17:35
3. februar 2025 14:05-17:35
10. februar 2025 14:05-17:35
Tidspunkt
Aftenundervisning
Undervisningsform
Fysisk fremmøde
Forplejning
Ingen forplejning
Litteraturudgifter
Deltagerprisen inkluderer ikke litteratur.
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
DKK 4.000.-
Tilmeld
Opstart
9. januar 2025
Lokation
Roskilde
Pris
DKK 950.-
Opstart
9. januar 2025
Adresse
Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde
Slutdato
27. januar 2025
Tidspunkt
Dagundervisning
Undervisningsform
Fysisk fremmøde
Forplejning
Ingen forplejning
Litteraturudgifter
Deltagerprisen inkluderer ikke litteratur.
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
DKK 950.-
Tilmeld
Opstart
8. januar 2025
Lokation
Roskilde
Pris
DKK 4.000.-
Opstart
8. januar 2025
Adresse
Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde
Slutdato
12. februar 2025
Undervisningsdage
8. januar 2025 15:55-19:25
15. januar 2025 15:55-19:25
22. januar 2025 15:55-19:25
29. januar 2025 15:55-19:25
5. februar 2025 15:55-19:25
12. februar 2025 15:55-19:25
Tidspunkt
Aftenundervisning
Undervisningsform
Fysisk fremmøde
Forplejning
Ingen forplejning
Litteraturudgifter
Ingen litteratur. Der vil blive udleveret materiale på kurset.
Pris
DKK 4.000.-
Tilmeld
Opstart
9. januar 2025
Lokation
Roskilde
Pris
DKK 950.-
Opstart
9. januar 2025
Adresse
Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde
Slutdato
30. januar 2025
Tidspunkt
Dagundervisning
Undervisningsform
Fysisk fremmøde
Forplejning
Ingen forplejning
Litteraturudgifter
Ingen litteratur. Der vil blive udleveret materiale på kurset.
Pris
DKK 950.-
Tilmeld

Obligatoriske fag

Opstart
6. februar 2025
Lokation
Roskilde
Pris
DKK 7.600.-
Opstart
6. februar 2025
Adresse
Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde
Slutdato
8. maj 2025
Eksamen
8. maj 2025
Tidspunkt
Dagundervisning
Undervisningsform
Fysisk fremmøde
Forplejning
Velkomst morgenbrød på 1. undervisningsgang.
Alle undervisningsgange – kaffe/te
Der er mulighed for at købe frokost o.a. i vores kantine. Vand kan tappes fra vores vandkølere.
Litteraturudgifter
Deltagerprisen inkluderer ikke litteratur.
Det er op til den studerende at anskaffe litteratur. Evt. på www.saxo.dk.
Pris
DKK 7.600.-
Tilmeld

Valgfag

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål