Finansbachelor
Form fremtidens finanssektor og skab værdi for virksomheder inden for finans, ejendom og pension.Finansbachelor på Zealand er en bred, finansiel professionsbachelor-uddannelse på 3½ år, der giver dig faglig viden og redskaber til at blive en skarp analytiker og rådgiver inden for finansielle produkter og ydelser i banksektoren, forsikringsselskaber, ejendomshandel og -administration samt pension. Du kan forme din vej til en karriere i en eller flere brancher gennem en af de 5 studieretninger, som uddannelsen tilbyder:
- Forsikring
- Ejendomsadministration
- Ejendomshandel
- Økonomistyring
- Finansielle Forretninger
På uddannelsen kommer alle igennem en række obligatoriske fag, der gør dig attraktiv for virksomheder i flere brancher og sektorer. Igennem studietiden får du derfor både teoretisk, metodisk og praktisk rettet undervisning i for eksempel:
- Erhvervs-, mikro- og makroøkonomi
- Kommunikation og præsentationsteknik
- Erhvervs- og finansjura
- Internationale kapitalmarkeder
- Privatøkonomisk rådgivning
- Markedsføring
- Statistik
- Kulturforståelse
- Organisation
Du får dermed både det brede overblik og et solidt teoretisk fundament i de relevante fagområder i den første del af uddannelsen, som du derefter skal arbejde med i praksis gennem cases og praktik i en relevant virksomhed.
De fem studieretninger
Studieretningen Forsikring er målrettet dig, der gerne vil have et job, hvor du gør en forskel inden for forsikrings- og pensionsmarkedet.
Studieretningen Ejendomsadministration er for dig, der vil mestre de mange komplekse lag, der ligger i administration af ejendomme, en studieretning, der også kan føre til job i det offentlige.
Studieretningen Ejendomshandel er for dig, der vil skabe værdi for kunderne på ejendomsmarkedet, for eksempel hos ejendomsmæglere.
Studieretningen Økonomistyring er for dig, der gerne vil kunne håndtere økonomistyring i både private og offentlige virksomheder og mestre komplekse problemstillinger inden for for eksempel strategisk økonomistyring og eksternt regnskab.
Studieretningen Finansielle Forretninger er attraktiv for dig, der vil skabe værdi på det finansielle marked, både for virksomheder og kunder, for eksempel i banksektoren.
Se mere herunder i Uddannelsens indhold.
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Finansbachelor |
Niveau | Professionsbachelor (PBA) |
Varighed | 3½ år |
ECTS point | 210 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September |
Steder |
Femøvej 3, 4700 Næstved |
Finansbachelor tager 3½ år og forløber dermed over syv semestre, der tilsammen udgør en rød tråd og skaber sammenhæng mellem de forskellige fag, uddannelsen består af. Uddannelsen har fem studieretninger (se ovenfor): Forsikring, Ejendomsadministration, Ejendomshandel, Økonomistyring og Finansielle Forretninger.
I de første fire semestre er der fokus på praksisnær undervisning, for eksempel cases, projekter såsom projekter med fokus på finansielle virksomheder i Danmark og udlandet. Formålet er at kvalificere uddannelsen som en praksisorienteret vej til at skabe din egen relevans på arbejdsmarkedet. I 3. semester kan du komme i praktik i udlandet.
På det femte semester skal du i praktik og have prøvet alle de værktøjer, du har tilegnet dig, af i virkeligheden. Vores samarbejde med praktikvirksomheder er godt og vi har erfaring med, at virksomhederne giver jer som studerende både relevante udfordringer og ansvar.
Sjette semester er opbygget stort set som første til fjerde semester og på 7. semester er fokus på at skrive dit afsluttende bachelorprojekt. Mange studerende vælger at indgå et samarbejde med en dansk eller udenlandsk virksomhed om emnet for projektet – oftest med en konkret case, som løses for virksomheden.
Med en Finansbachelor på Zealand bliver du på 3½ år uddannet – i teori og praksis – til at søge en karriere inden for en bred vifte af brancher og fagområder, for eksempel:
- Bank
- Realkredit
- Ejendomshandel
- Ejendomsadministration
- Økonomistyring – både offentlig og privat
- Pensionsselskaber
- Ejendomsmæglere
Du kan søge optagelse med en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse, og for at søge optagelse på uddannelsen skal du bestå forskellige adgangskrav.
Alle nævnte fag skal være bestået. Kravene gælder optagelse i både kvote 1 og kvote 2.
Gymnasial uddannelse
Du kan søge optagelse med følgende gymnasiale uddannelser:
- Almen studentereksamen (STX)
- HF-eksamen (HF)
- Merkantil studentereksamen (HHX)
- Teknisk studentereksamen (HTX)
- Gymnasiale indslusningsforløb for flygtninge og indvandrere (GIF)
- Erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse (EUX)
- Tilsvarende færøske og grønlandske eksamener samt eksamenen fra Duborg-skolen og A.P. Møller Skolen.
Søger du optagelse med en gymnasial uddannelse, skal du opfylde følgende fagspecifikke adgangskrav:
- Engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
Erhvervsuddannelse
Du kan søge optagelse med følgende erhvervsuddannelser:
Finansuddannelsen (trin 2)
Handelsuddannelse (med specialer)
It-supporter
Kontoruddannelse (med specialer)
Søger du optagelse med en af ovennævnte uddannelser, skal du opfylde følgende fagspecifikke adgangskrav:
- Engelsk C
- og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
Du kan desuden søge optagelse med en international eller udenlandsk eksamen, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial uddannelse.
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.