Hvad kan du blive som EL-installatør
Som færdiguddannet kan du f.eks. arbejde i større byggefirmaer og industrivirksomheder, hos grossister, hos rådgivende ingeniørfirmaer eller du kan blive selvstændig med egen virksomhed.
Med en dyb indsigt i elforsyning, sikkerhed og miljø og stærk viden om projektering og opbygning af komplette energisystemer kan du arbejde med systemer bredt inden for stærkstrøm samt elektroteknik, med forsyningsteknik og optimering samt installationsteknik og teknisk support.
Omsæt din teori til praksis
På uddannelsen nyder du godt af at dine undervisere kommer med erfaringer fra branchen. Det sikrer et godt kendskab og en høj faglighed, og det smitter af på studiemiljøet. Du og dine studiekammerater bygger videre på det fundament, I kommer med, og det skaber en god dynamik.
Uddannelsen foregår i et godt fagligt fællesskab, hvor I støtter hinanden. Du lærer at arbejde med installation i praksis og med dimensionering og drift af systemer inden for stærkstrømsteknik. Du får en god uddannelse med teoretisk indsigt og praktisk erfaring. Du lærer færdigheder, så du kan fungere som projektleder af installationsarbejder i større byggefirmaer, samtidig med du får kompetencer inden for teknisk support, rådgivning og salg.
Uddannelsen er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen, og når du afslutter uddannelsen opnår du titel som fagligt ansvarlig på el-området, og du opnår EL-autorisation.
Sådan foregår undervisningen
Undervisningen veksler, og der er lagt vægt på såvel teori som praksis. Fagligheden er høj, men underviserne formår at favne bredt. Der er desuden god mulighed for sparring og udveksling af viden om alt, der vedrører branchen – og om at blive selvstændig. På uddannelsen får du faglige værktøjer til at arbejde med EL bredt. Du kommer igennem fagområder, som stiller dig godt på det fagfaglige område, men også som leder og virksomhedsejer vil du kunne føle dig tryg.
Du vil få viden om installationer og anlæg – herunder viden om projektering, rådgivning, udførsel og drift af elektriske installationer og anlæg. Det er også her, du lærer at implementere intelligente løsninger til bygninger og anlægsdrift med henblik på sikkerhed, drifts- og energioptimering. Under fagområdet virksomhedsledelse lærer du også om projektstyring, virksomhedsdrift, kvalitet, sikkerhed og miljø. Til slut er det vigtigt, du får fod på teknik og dokumentation. Med digitale værktøjer bliver du klar til arbejdet med projektering, dokumentering og kvalitetssikring af f.eks. EL-installationer. Godt begyndt er halvt fuldendt.