Zealand arbejder målrettet med kvaliteten af vores uddannelser. I 2024 blev vi tildelt en positiv institutionsakkreditering, som er et kvalitetsstempel fra Danmarks Akkrediteringsinstitution og en garanti for videregående uddannelser af høj kvalitet som udvikles løbende. Zealand fik sin første positive akkreditering i oktober 2018, og det er altså anden gang at Zealands kvalitetsarbejde anerkendes.
Inddragelse er helt centralt for arbejdet med kvalitet. Vi arbejder f.eks. systematisk med de studerendes evalueringer af de enkelte undervisningsforløb og man kan som studerende også vælge at engagere sig i forskellige udvalg, som f.eks. DSR (De Studerendes Råd). Inddragelse gælder også i forhold til indhentning af ny viden fra praksis i det erhvervsliv vi uddanner til samt fra de forsknings- og udviklingsprojekter, som løbende gennemføres af underviserne. Målet er relevante uddannelser af høj kvalitet i et trygt studiemiljø, der inviterer til læring og engagement.
Læs mere om Zealands kvalitetsarbejde i vores Kvalitetskoncept, og dyk evt. dybere ned i udvalgte nøgletal og statistikker i det følgende.
På Zealand følger vi centrale nøgletal tæt som indikation for uddannelsernes kvalitet og hvilke aspekter, der kan være relevante at arbejde med. Vi holder f.eks. øje med frafaldet, karakterudviklingen og hvordan vores dimittender klarer sig på arbejdsmarkedet (ledighed).
Hvis du ønsker at dykke ned i statistikker eller flere nøgletal for vores studerende, så er der forskellige muligheder. Du kan f.eks. finde data om fuldførelsestid og -frekvens samt overgang mellem uddannelser i Uddannelses- og Forskningsministeriets Datavarehus, hvor der også ligger en lang række andre data.
Derudover er der Uddannelseszoom, der giver dig mulighed for at sammenligne data om forskellige videregående uddannelser på tværs af forskellige parametre som f.eks. frafald og ledighed. Uddannelseszoom bygger på registerbaserede data fra Danmarks Statistik samt data indsamlet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Evalueringer er en vigtig del af Zealands arbejde med udvikling og kvalitetssikring af vores uddannelser. Nogle evalueringer er målrettet selve undervisningen og altså lokalt forankrede, men der er også evalueringer som Danmarks Studieundersøgelse, som er en spørgeskemaundersøgelse, der indsamles hvert andet år blandt studerende på og nyuddannede fra videregående uddannelser under Uddannelses- og Forskningsministeriet. I Danmarks Studieundersøgelse indgår også den lovpligtige undervisningsmiljøvurdering, og endelig evaluerer både studerende og praktikvirksomheder det obligatoriske praktikforløb i en særskilt praktikevaluering.
Du kan dykke ned i resultaterne fra de seneste evalueringer herunder.
Kontakt
Charlotte Bjergegaard
50762646
CHAB@zealand.dk
Rikke Schmidt
50762755
RISC@zealand.dk