Multimediedesigner
Drømmer du om at kunne udfolde dig kreativt og komme med nye originale løsninger? Vælg uddannelsen til Multimediedesigner, så lærer du nye teknologier og får faglig dybde, så du kan arbejde med visuelt design og digital kommunikation.
Om uddannelsen
På uddannelsen til Multimediedesigner får du lov til at udfolde dig kreativt, mens du får masser af ny viden, som du kan bruge til at understøtte din praksis.
Du får teknisk viden og færdigheder, som du hurtigt tager i brug ved konkret at arbejde med virksomhedsnære problemstillinger i praksis.
Uddannelsen og studiemiljøet er oplagt for dig, som gerne vil arbejde kreativt med digital kommunikation, visuel design, interaktivt design, webudvikling og i alle slags medier. Her lærer du at designe hjemmesider, at arbejde med målgruppeadfærd, at udvikle interface, og du tester prototyper for at finde ud af, hvad der virker bedst i virkeligheden. Du får i det hele taget værktøjerne i orden, så du kan løfte en virksomheds digitale tilstedeværelse.
Hvad kan du blive som Multimediedesigner
Som Multimediedesigner får du mange jobmuligheder inden for den grafiske branche, IT- og medieområdet. Med din uddannelsesbaggrund vil du kunne arbejde med f.eks. strategisk online markedsføring, brugeradfærd – og oplevelser, innovation, konceptudvikling, design og visualisering, videoproduktion, webudvikling og databaser.
De roller, du typisk vil kunne udfolde dig i, er f.eks. frontend designer, frontend udvikler, UX designer, content manager, content creator eller digital designer. Allerede mens du studerer, har du gode vilkår for at starte egen virksomhed – det er der også god læring i. Og du befinder dig på stedet, hvor du og dine medstuderende er omgivet af inspirerende undervisere, som gerne støtter dig i dine ambitioner.
- Frontendudvikler
- Web & grafisk design
- Content manager & creator
- Videoproduktion
- E-commerce developer
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Multimediedesigner |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September Februar |
Steder |
Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse Lyngvej 21, 4600 Køge |
Lignende | Datamatiker |


Omsæt din teori til praksis
I løbet af din uddannelse kommer du til at arbejde med mange forskellige slags discipliner – såvel teoretisk som praktisk. Det betyder, at du allerede undervejs i forløbet indsamler masser af træning i det, som du kommer til at arbejde med i erhvervslivet. Du kommer f.eks. til at være rig på erfaringer inden for f.eks. strategisk formidling, markedsføring, brugertests, innovation, konceptudvikling, design og visualisering, videoproduktion, webudvikling og databaser.
Du opnår også forretningsforståelse og projektledelse, og forståelse for de organisatoriske aspekter af multimediebrug og -udvikling. Du lærer at arbejde professionelt med udvikling, implementering af digitalt design og digitale brugeroplevelser, så fra dag ét er du klar til at tage fat i virkelighedens problemstillinger og løse dem kompetent. Din indsigt gælder i alle niveauer af den digitale designproces. En af årsagerne til, du hurtigt kommer ajour med virkelighedens praksis, er, at vores undervisere kommer med erfaringer fra erhvervslivet, og de er gode til at bringe virkeligheden i spil i undervisningen f.eks. i form af cases, egne eksempler, gæstelærer og rigtige problemstillinger fra virksomheder.
Sådan foregår undervisningen
Hverdagen veksler på uddannelsen til Multimediedesigner – her er holdundervisning, workshops, gruppearbejde, virksomhedsbesøg, case- og projektopgaver. Du kommer i tæt kontakt med erhvervslivet, da du løser dine opgaver i samarbejde med virksomheder og organisationer.
Typisk vil dit afsluttende projekt også have nær tilknytning til en virksomhed, som du har opbygget relation til i løbet af din uddannelse.
Foruden de obligatoriske emner og de valgfrie elementer som udgør din endelige specialisering, så kommer du i ti ugers praktik i Danmark eller i udlandet. Uddannelsens faste fagområder er brugergrænsefladeudvikling, brugeroplevelser, indholdsproduktion, forretning og teknologi. Tilsammen lægger de et godt og massivt fagligt fundament for dit virke.
Bagefter kan du specialisere dig i den retning, du vil være særlig stærk indenfor – det kunne f.eks. være et konkret emne inden for multimedieproduktion eller frontend-design og -udvikling.
Det er en god uddannelse, og du bliver en del af et sjovt og kreativt fællesskab, og det er her, du møder fagfæller, som danner begyndelsen på dit professionelle netværk. Sammen kan I gå på opdagelse inden for den kreative multimedieverden og heppe på hinanden, når I træder de første skridt ud i virkeligheden.
Du skal have en af følgende uddannelser:
- Studentereksamen (stx), højere handelseksamen (hhx), højere teknisk eksamen (htx), højere forberedelseseksamen (hf) eller eux samt engelsk C og enten matematik C, virksomhedsøkonomi C eller erhvervsøkonomi C
- En af erhvervsuddannelserne: film- og tv-produktionsuddannelsen (trin 2), fotograf, mediegrafiker (trin 2), teknisk designer, skiltetekniker, digital media, grafisk tekniker eller data- og kommunikationsuddannelsen (med specialer)
Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed suppleret med engelsk C og enten matematik C, virksomhedsøkonomi C eller erhvervsøkonomi C - Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne samt engelsk C
Bemærk!
Fag, som er specifikke adgangskrav, skal være bestået.
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
På engelsksprogede uddannelser på Zealand kræves engelsk på mindst B-niveau.
- Multimediedesigner - 2023
- Multimediedesigner - 2022
- Tillæg gældende for studerende optaget før sommer 2022 -
- Multimediedesigner - 2021
- Multimediedesigner - 2020
- Multimediedesigner - 2019
- Multimediedesigner - 2018
- Multimediedesigner - 2017
- Multimediedesigner - 2016
- Multimediedesigner - 2015
- Multimediedesigner - 2014
- Multimediedesigner - 2013
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.