Multimediedesigner
Uddannelsen til multimediedesigner er for dig, der ønsker at arbejde kreativt med digital kommunikation, medier, visuel design, interaktivt design og webudvikling. Du får teknisk viden og færdigheder, som du fra dag ét kan bruge i konkrete, praktiske og virksomhedsnære problemstillinger.
Som multimediedesigner har du mange jobmuligheder inden for IT- og medieområdet samt i dele af den grafiske branche. Du kommer til at arbejde med for eksempel strategisk online markedsføring, brugeroplevelser, innovation, konceptudvikling, design og visualisering, videoproduktion, webudvikling og databaser.
På vores afdeling i Køge kan du tage din uddannelse på dansk eller engelsk (Multimedia Design & Communication).
På Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse og på Bispegade 5, 4800 Nykøbing F. udbydes uddannelsen på dansk.
- Frontendudvikler
- Web & grafisk design
- Content manager & creator
- Videoproduktion
- E-commerce developer
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: apply@zealand.dk
Titel | Multimediedesigner |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk og Engelsk |
Studiestart |
August / September |
Steder |
Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse Lyngvej 21, 4600 Køge |
Lignende | Datamatiker |


Uddannelsen til multimediedesigner er 2-årig, og består af obligatoriske emner, valgfrie elementer, ti ugers praktik i Danmark eller i udlandet og et afsluttende projekt, som kan laves med en virksomhed.
Du kommer til at arbejde med for eksempel strategisk formidling og markedsføring, brugertests, innovation, konceptudvikling, design og visualisering, videoproduktion, webudvikling og databaser.
Hertil kommer også forretningsforståelse og projektledelse og de organisatoriske aspekter af multimediebrug og -udvikling.
Under de valgfrie emner har du mulighed for at specialisere dig i områder, du særligt interesserer dig for.
Undervisningen veksler imellem holdundervisning, workshops, gruppearbejde og større og mindre projektopgaver.
Du skal have en af følgende uddannelser:
- Studentereksamen (stx), højere handelseksamen (hhx), højere teknisk eksamen (htx), højere forberedelseseksamen (hf) eller eux samt engelsk C og enten matematik C, virksomhedsøkonomi B eller erhvervsøkonomi C
- En af erhvervsuddannelserne: film- og tv-produktionsuddannelsen (trin 2), fotograf, mediegrafiker (trin 2), teknisk designer, skiltetekniker, digital media, grafisk tekniker eller data- og kommunikationsuddannelsen (med specialer)
Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed suppleret med engelsk C og enten matematik C, virksomhedsøkonomi B eller erhvervsøkonomi C - Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne samt engelsk C
Bemærk!
Fag, som er specifikke adgangskrav, skal være bestået.
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
På engelsksprogede uddannelser på Zealand kræves engelsk på mindst B-niveau.
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.