Markedsføringsøkonom
Med en uddannelse til Markedsføringsøkonom bliver du ikke bundet til én branche, for i alle slags virksomheder er der brug for solide færdigheder inden for markedsføring, salg og kommunikation.
Om uddannelsen
Som Markedsføringsøkonom står du godt i forhold til at varetage mangfoldige opgaver inden for markedsføring, salg og kommunikation. Gennem uddannelsen opnår du en dyb og bred værktøjskasse, så du kan løfte enhver virksomheds indsatser på den række af platforme, som de præsenterer sig på.
Med indsigt om brugeradfærd, markeder, målgrupper, produkter og viden om, hvordan du sælger bedst muligt, er du en kompetent medspiller i virksomheden. Du har indblik i alle relevante faktorer, når en virksomhed vil markedsføre sine produkter eller serviceydelser – fra strategi til eksekvering.
I løbet af uddannelsen kommer du rundt om samfundsøkonomiske forhold, lovgivning, digital markedsføring, online annoncering, online marketing og kanalvalg herunder medier som Meta, Google, Snapchat og TikTok. Du lærer om teknologier, Ads, kunstig intelligens og meget mere.
Ja, uddannelsen bliver hele tiden ajourført, så den følger tidens trends. Du bliver i hvert fald klædt på til at varetage et job i en dybt foranderlig verden. Målet er, at du kan gøre en forskel for den virksomhed, som du arbejder for. Du får foruden viden og værktøjer også kompetencer til at kommunikere og indgå i relationer med kunder, konkurrenter og samarbejdspartnere.
Hvad kan du blive som Markedsføringsøkonom
Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med en virksomheds salg, markedsføring og kommunikation fra A til Z. Du bliver i stand til at udvikle virksomhedens strategi for markedsføringen, planlægge og udføre kampagner online, offline og outdoor – udvælge de relevante placeringer og kanaler f.eks. sociale medier, trykte medier, tv, radio samt optimere søgemaskiner og udføre landing pages på hjemmesider mv.
Som færdiguddannet har du jobmuligheder i såvel danske som internationale virksomheder f.eks. i egenskab af marketingkoordinator, digital marketing specialist, SoMe-manager, online marketing specialist, content creator, marketingsassistent, informationsmedarbejder, reklamekonsulent eller markedsføringskonsulent. Efterspørgslen på dig og dine kompetencer kommer på tværs af brancher og i virksomheder af alle størrelser. Med andre ord: Du har masser af mulighed for kreativ udfoldelse!
- Marketingkoordinator
- SoMe-manager
- Online Marketing Specialist
- Content specialist
- Reklamekonsulent
- Salgs- eller Indkøbsassistent
- Marketing Assistent
Bemærk!
Uddannelsen i Roskilde kan søges med studiestart til både sommer og vinter!
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Markedsføringsøkonom |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September Februar |
Steder |
Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde |
Lignende | Handelsøkonom, Finansøkonom |


Omsæt din teori til praksis
I løbet af din uddannelse lærer du en masse nyt. Du får serveret teori, og du får lov til at prøve det af i praksis f.eks. gennem cases, hvor virksomheder stiller med ægte problemstillinger – og når du skal i praktik på tredje semester.
Du kommer også til at nyde godt af, at vores undervisere har erfaringer med fra forskellige brancher. Og at de er nogle ægte ildsjæle, som ud over samarbejde med virksomheder, også lader dig eksperimentere og arbejde kreativt i forskellige labs f.eks. Fablab, Dimselab og Makerspace, hvor du kan udvikle prototyper og forsøge dig med 3D-print og tryk.
Drømmer du om at starte din egen virksomhed, har vi også Start-Up Zone, der er et innovations- og inkubatormiljø for studerende, som ønsker sparring på opstart og forretningside.
Hvert år deltager vores studerende desuden i forskellige iværksætterkonkurrencer på både regionalt og nationalt plan – og ofte med gode resultater. For os udtrykker det, at vi har et fantastisk og innovativt studieliv, hvor der er plads til nytænkning, sjov og samarbejde. Det bliver du en del af som studerende.
Hvis du i øvrigt får lyst til at læse videre, så skal du vide, at du med en Markedsføringsøkonom kan lægge en overbygning på f.eks. i form af en Top Up inden for International Handel og Markedsføring, Innovation og Entrepreneurship eller Digital Konceptudvikling. På den måde får du papir på en professionsbachelor – og du åbner nye veje såvel i uddannelse som i karriere.
Sådan foregår undervisningen
Undervisningen på Markedsføringsøkonom veksler i en god blanding, som består af holdundervisning, temaer, projektorienteret undervisning, casearbejde i grupper og øvelser. Og så er der masser at kaste sig over i pauserne, hvor du også kan udvikle dig – både socialt og fagligt. Hertil kommer en række virksomhedsbesøg – også på studieture til udlandet, hvor der er besøg på vores partneruniversiteter og i internationale virksomheder. Alt, hvad vi oplever, kan bruges i undervisningen og omsættes til konkret og brugbar viden for dig. Studieture er for egen regning, men tager du med, så får du værdifuld indsigt i kulturforskelle, interkulturel kommunikation og viden om at drive virksomhed i udlandet.
På uddannelsen skal du igennem faste fagområder, som totalt set gør dig til en god Markedsføringsøkonom. Dit fundament bygges af massiv viden om markedsføring og salg – herunder analyse og vurdering af en virksomheds strategiske situation – forhold til kunder, konkurrenter, trends og markeder.
Du opnår desuden virksomhedsforståelse og indsigt i økonomi, om udvikling af en virksomheds organisation og dens forsyningskæde.
I din afsluttende hovedopgave anvender du alt det, du har lært i løbet af din uddannelse – og typisk skrives opgaven for den virksomhed, hvor du har været i praktik. Med andre ord – du får en uddannelse, som går tæt på virkeligheden.
Hvis du er i beskæftigelse og drømmer om omskoling med uddannelse til Markedsføringsøkonom, så skal du vide at uddannelsen også udbydes som Blended Learning – klik og læs mere om muligheden.
Følgende giver adgang til uddannelsen:
- Gymnasial uddannelse (STX, HHX, HTX, HF) med matematik eller virksomhedsøkonomi på B-niveau og engelsk på C-niveau
- Fuldført erhvervsuddannelse med en normeret varighed på 3 år eller mere med engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
- En anden tilsvarende uddannelse eller erhvervserfaring, der kan give merit (kontakt studievejlederen for at høre nærmere om dine muligheder).
Specifikke adgangskrav:
- Engelsk på C-niveau og enten matematik eller virksomhedsøkonomi på B-niveau
Bemærk!
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
- Markedsføringsøkonom - 2023
- Tillæg til studieordning - Markedsføringsøkonom 2022
- Markedsføringsøkonom - Valgfagskatalog - 2022
- Markedsføringsøkonom - 2022
- Tillæg gældende for studerende optaget før sommer - 2022
- Markedsføringsøkonom - 2021
- Markedsføringsøkonom Valgfagskatalog - 2021
- Markedsføringsøkonom - 2020
- Markedsføringsøkonom-Valgfagskatalog - 2020
- Markedsføringsøkonom - 2019
- Markedsføringsøkonom - 2018
- Markedsføringsøkonom - 2017
- Markedsføringsøkonom (forår) - 2017
- Markedsføringsøkonom (forår) - 2016
- Markedsføringsøkonom (efterår) - 2016
- Markedsføringsøkonom - 2015
- Markedsføringsøkonom - 2014
- Markedsføringsøkonom - 2013
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.