Markedsføringsøkonom
Som Markedsføringsøkonom får du et solidt fundament inden for markedsføring, salg og kommunikation. Du lærer bl.a. om markeder, målgrupper, produkter og hvordan du skal sælge det. Du får indblik i de faktorer, der er relevante, når virksomheder markedsfører produkter og serviceydelser. Du får værktøjer til at indgå i relationer til kunder, konkurrenter og samarbejdspartnere samt viden om lovgivning, samfundsøkonomiske forhold med videre. På uddannelsen kommer du rundt om digital markedsføring, online annoncering, online marketing, kanalvalg såsom Google Ads, sociale medier som Facebook og Instagram, kunstig intelligens og tidens trends. På den måde bliver du klædt på til at varetage job i en branche, der hele tiden forandrer sig. Uddannelsen tager i alt 2 år, og på Zealand kan du læse til Markedsføringsøkonom i både Roskilde, Slagelse og Nykøbing F.
Hvad kan du blive som Markedsføringsøkonom?
Som Markedsføringsøkonom kan du få job i mange forskellige brancher og i både store og små virksomheder. Typisk vil det være inden for salg, markedsføring, kommunikation, reklame, eksport samt international handel, indkøb eller logistik. Det kunne eksempelvis være stillinger som marketingkoordinator, SoMe-manager, online marketing specialist og content specialist salgsassistent, marketing assistent, informationsmedarbejder, reklamekonsulent, eksportassistent eller indkøbsassistent.
Omsæt din teori til praksis
Du lærer en masse teori i løbet af din uddannelse, men du får også rig mulighed for at prøve det af i praksis. Det gør du eksempelvis gennem cases i undervisningen, samarbejde med virksomheder og når du skal i praktik på tredje semester. Så udover du på uddannelsen får teorien, så lærer du også at kunne omsætte dine ideer til konkrete løsninger ude i erhvervslivet. Som studerende på Zealand har du også mulighed for at benytte vores forskellige labs for eksempel Fablab, Dimselab, Makerspace hvor du blandt andet kan udvikle prototyper, 3D-print og tryk. Hvis du går og tænker på at starte din egen virksomhed, har vi også Start-Up Zone, der er et innovations- og inkubatormiljø for studerende med interesse for iværksætteri. Her får du hjælp til at realisere din forretningside. Hvert år deltager Zealand-studerende i forskellige iværksætterkonkurrencer på både regionalt og nationalt plan – ofte med gode resultater.
Sådan foregår undervisningen
Undervisningen består både af holdundervisning, temaer, projektorienteret undervisning og øvelser. Vi bruger ofte gruppearbejde og har fokus på at arbejde med opgaver fra konkrete virksomheder. Du får opgaver fra virksomheder, som du skal løse med hjælp fra underviserne og medstuderende. Vi gør også meget ud af at komme på virksomhedsbesøg og inddrager disse besøg i vores undervisning.
Vi organiserer jævnligt studieture til udlandet, hvor vi besøger vores partneruniversiteter og internationale virksomheder. På en studietur får du en indsigt i kulturforskelle, interkulturel kommunikation og i at drive virksomhed i udlandet. En studietur er også med til at styrke sammenholdet på dit hold. Du skal selv betale for at komme med på en studietur.
Blended learning
Du kan også mulighed tilmelde dig ’blended learning’-hold på markedsføringsøkonom. Det er en blanding af fysisk fremmøde, online undervisning og selvstudie. Uddannelsen er normeret til fuld tid – ligesom vores fremmøde hold -, men undervisningen er blot tilrettelagt mere fleksibelt for dig. For at komme igennem uddannelsen kræver det en selvstændig og aktiv deltagelse i undervisning, gruppearbejde og forberedelse:
- Fysisk undervisning: Du forventes at møde op fysisk til undervisning på 5 lørdage per semester kl. ca. 9-16. Undervisningen foregår på Maglegårdsvej 2 i Roskilde.
- Online realtime sessions: Online sessions (hjemmefra) – hvor underviseren er til stede på en platform – foregår typisk er mandag-torsdag ml. kl. 16-20. Nogle uger mandag og tirsdag, andre uger onsdag og torsdag, og andre uger alle 4 dage, det afhænger lidt af semesteret og fagindholdet. Online sessions varer som regel 1-2 timer. De bliver optaget, hvis man ikke har mulighed for at deltage på det tidspunkt, hvor onlineundervisningen Nogle af dem er fælles sessions, mens andre kan være gruppesessions. Bemærk venligst, at gruppesessions og individuelle sessions ikke optages.
- Online undervisningsmateriale: Du får adgang til videoer, powerpoint-præsentationer med speak-over og lignende, som du selv kan bestemme, hvornår du vil se.
- Gruppearbejde: Der vil være en del gruppearbejde på et Blended Learning-hold. Noget af det foregår på de 5 lørdage med fremmøde; resten foregår online efter de aftaler man laver indbyrdes i gruppen.
- Sparring med underviserne: Der er god mulighed for sparring med underviserne online, både som hold, som gruppe og individuelt, netop fordi man ikke ser hinanden på samme måde som på de ordinære hold.
- Selvstudie: En stor del af ’blended learning’ kræver selvstudie, i form af læsning af pensum, aktiv deltagelse i gruppearbejde, opgaveskrivning, vejledning osv.
- Fysiske eksamener: Ligesom på Zealands øvrige uddannelser foregår eksamen fysisk. Du skal altså møde op til eksamen på Maglegårdsvej i Roskilde, med mindre eksamen er en hjemmeopgave.
- Marketingkoordinator
- SoMe-manager
- Online Marketing Specialist
- Content specialist
- Reklamekonsulent
- Salgs- eller Indkøbsassistent
- Marketing Assistent
Bemærk!
Uddannelsen i Roskilde kan søges med studiestart til både sommer og vinter!
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Markedsføringsøkonom |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September Februar |
Steder |
Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde |
Lignende | Handelsøkonom, Finansøkonom |


Uddannelsen til Markedsføringsøkonom er en kort videregående erhvervsakademisk uddannelse, der tager 2 år, fordelt på 4 semestre af hver et halvt års varighed. Du starter med et års teori, dernæst ½ års specialisering og valgfag inden for for eksempel digital markedsføring, eksport/internationalisering eller innovation og entrepreneurship.
Det sidste halve år skal du i 12 ugers praktik i en virksomhed, og derefter skriver du dit afsluttende projekt. Du har også mulighed for at komme på studietur. Vi har været på studieture til USA, Kina, Rusland, Tyskland, Frankrig og Holland.
1.og 2. semester
Det første år bliver du undervist i salg og markedsføring, økonomi, logistik og organisation, research/dataindsamling, statistik og erhvervsret.
3. semester
På 3. semester specialiserer du dig ved at vælge valgfag.
Vi udsender et valgfagskatalog med de til enhver til gældende valgfag på uddannelsen.
4. semester
Det sidste halve år består af to dele:
- 12 ugers praktik i en virksomhed, enten i Danmark eller i udlandet
- Det afsluttede projekt, en hovedopgave, hvor du bruger alt det, som du har lært på uddannelsen. Opgaven skrives for en virksomhed, som oftest den virksomhed, du har været i praktik i.
Tag uddannelsen som Blended Learning
Du kan også tage uddannelsen som Blended Learning – en fleksibel studieform, som kombinerer 80 % undervisning online med 20 % tilstedeværelsesundervisning. Indholdet og niveauet i uddannelsen er det samme som på den almindelige markedsføringsøkonomuddannelse. Den fysiske undervisning foregår i Roskilde uden for normal arbejdstid.
Der kan også kræves fysisk tilstedeværelse ved eksamen på blended learning, hvor eksempelvis skriftlige stedprøver afvikles fysisk.
Hvis du får lyst til at lære mere?
Du kan vælge at tage en Top-Up Bachelor som overbygning på din beståede uddannelse til Markedsføringsøkonom. En Top-Up er en professionsbachelor, der varer 1,5 år. Hos os kan du læse til International Handel og Markedsføring, Innovation og Entrepreneurship eller Digital Konceptudvikling.
Hvis du har behov for vejledning om dine muligheder for videreuddannelse, så kontakt gerne studievejledningen på Zealand.
Følgende giver adgang til uddannelsen:
- Gymnasial uddannelse (STX, HHX, HTX, HF) med matematik eller virksomhedsøkonomi på B-niveau og engelsk på C-niveau
- Fuldført erhvervsuddannelse med en normeret varighed på 3 år eller mere med engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
- En anden tilsvarende uddannelse eller erhvervserfaring, der kan give merit (kontakt studievejlederen for at høre nærmere om dine muligheder).
Specifikke adgangskrav:
- Engelsk på C-niveau og enten matematik eller virksomhedsøkonomi på B-niveau
Bemærk!
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
- Tillæg gældende for studerende optaget før sommer 2022 -
- Markedsføringsøkonom - 2021
- Markedsføringsøkonom Valgfagskatalog - 2021
- Markedsføringsøkonom - 2020
- Markedsføringsøkonom-Valgfagskatalog - 2020
- Markedsføringsøkonom - 2019
- Markedsføringsøkonom - 2018
- Markedsføringsøkonom - 2017
- Markedsføringsøkonom (forår) - 2017
- Markedsføringsøkonom (forår) - 2016
- Markedsføringsøkonom (efterår) - 2016
- Markedsføringsøkonom - 2015
- Markedsføringsøkonom - 2014
- Markedsføringsøkonom - 2013
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.