Vores formål er at arbejde strategisk, taktisk og praktisk med innovation, entreprenørskab og intraprenørskab i tæt samarbejde med regionale og nationale partnere. Vi styrker viden, færdigheder og kompetencer for studerende, undervisere og ledelse gennem projekter, forskning og efteruddannelse. Vi er en aktiv og engageret initiativtager og partner i det Sjællandske økosystem omkring iværksætteri og innovation.
Vi tror på at entreprenørskab er for alle, og der kan være mange veje dertil. Derfor arbejder vi hele tiden på at gøre entreprenørskab tilgængeligt lokalt på uddannelser, i fællesskab på tværs af afdelinger og med vores partnere. Vi vil samtidig gøre op med stereotyper omkring hvem der er en rigtig iværksætter eller hvad det kræver at være innovativ. Alle kan iværksætte. Og vi ønsker at styrker den enkeltes tro på dette.
Bæredygtighed og væredygtighed bliver et centralt omdrejningspunkt i vores entreprenørskabsindsats 2022-2025. Vores særlige fokus bliver på klimaspørgsmål, natur, det gode liv og forskellighed.
Vores målsætning er, at alle studerende skal introduceres til innovation, entreprenørskab og intraprenørskab i løbet af deres studietid. Gennem deltagelse i praksisnære innovationsprojekter, forskningsprojekter, innovationscamps, konkurrencer, maker-camps, valgfag eller gennem iværksætterpraktik.
Vores dimmitenter skal kunne drive virksomheder stiftet i løbet af uddannelsen, bruge deres færdigheder til at starte nye virksomheder, eller bidrage til udvikling og nytænkning i etablerede virksomheder.
Vi samarbejder med Erhvervshus Sjællands Vækstfabrikker, Remisen i Næstved, Business Lolland Falster Startup Lab og Copenhagen School of Entrepreneurship om at skabe kvalificerede iværksætterpraktikker for både danske og internationale studerende.
I vores fablab og maker spaces kan de studerende udvikle og teste prototyper.
Læs mere om mulighedere for studerende i Zealands inkubator StartUp Zone
Alle Zealands uddannelser integrerer innovation, entreprenørskab eller intraprenørskab i fag, valgfag, camps, forskning- og udviklingsprojekter eller didaktisk. Vi søger løbende midler til udviklingsprojekter, forskning, studieturer og efteruddannelsesforløb for undervisere og studerende.
I Zealands lektorprogram uddannes alle vores adjunkter til at kunne arbejde med innovationspædagogik og entreprenørskabsdidaktik med brug af metoder som Design Tænkning, prototyping, forskellige canvastyper, pitching mm. Se kurserne i vores kursuskatalog 2022. I vores fablab tilbyder vi også efteruddannelsesforløb med fokus på innovationsprocesser og prototyping.
Zealand er medlem af Fonden for Entreprenørskabs Startup Programme, der tilbyder netværksarrangementer og efteruddannelsesforløb for både undervisere og studerende.
Læs eksempler på hvordan undervisere arbejder med entreprenørskab i fag og tværfagligt her i vores Casesamling.
Læs Zealands strategi for innovation entreprenørskab og intraprenørskab 2018-21.
(Ny strategi med fokus på bæredygtighed og diversitet offentliggøres juni 2022).
Se hvordan innovation og entreprenørskabskompetencer indgår i Zealands pædagogiske grundlag:
Spilbaseret iværksætteriundervisning (2020-2022)
Nationalt socialfondsprojekt hvor landets 8 erhvervsakademier arbejde spildidaktisk med entreprenørskabsundervisning. 750 studerende skal engageres af projektets 30 undervisere og eksperter inden for spilbaseret didaktik, spil, entreprenørskab og iværksætteri.
Partnere:
Erhvervsakademi Sydvest
Erhvervsakademi MidtVest
Erhvervsakademi Aarhus
Erhvervsakademi Dania
CPH Business Academy
Erhvervsakademi Kolding (IBA)
Københavns Erhvervsakademi
Maker Startups (2017-2020)
Interreg samarbejde, der skal styrke studerendes maker kompetencer og skabe maker iværksættere. 200 studerende fra Zealand deltog i projektet.
Partnere
Erhvervsakademiet Lillebælt, Technikzentrum Lübeck, Fachhochschule Kiel, Opencampus c/o Campus Business Box e.V., Forschungs- und Entwicklungszentrum Fachhochschule Kiel GmbH
Ledelse og innovation i fremtidens organisationer (2021-2023)
Projektet ser nærmere på udvikling af ledelse og innovationskompetencer i virksomheder, der vil tilpasse sig hastige forandringer.
Læs om projektet på EAViden.dk
Spilbaseret Iværksætteriundervisning – følgeforskning (2019-2021)
Projektet undersøger hvordan man med en designtilgang kan udvikle spildidaktiske undervisningsforløb, der kan fremme den entreprenante intension. Projektet støttes af Fonden for Entreprenørskab.
Partnere
Københavns Erhvervsakademi
Ålborg Universitet
Syddansk Universitet
Læs om projektet på EAViden.dk
Innovalue (2016-17)
Forskningsprojektet har undersøgt virksomheders udbytte af deltagelse i innovation camps med studerende på videregående uddannelser.
Partnere
Erhvervsakademi Sydvest
Publikation: “Student innovations camps: Does a business benefit from participating?”
På Zealand Center for entreprenørskab har vi et solidt netværk af samarbejdspartner, som hjælper vores studerende til at gøre en forskel.
Vi ser os selv som en del af et større økosystem, der sammen med regionale og nationale partnere kan være med til at skabe bedre muligheder for unge under uddannelse.
I Helsinki-netværket samler vi to gange årligt de regionale videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmepartnere for at styrke og videreudvikle vores samarbejdsflader. Særligt med fokus på innovation og entreprenørskab. I netværket indgår pt. RUC entreprenørskab, Syddansk Universitet RIO (Slagelse), DTU Link, Erhvervshus Sjælland og Business Lolland Falster Startup Lab.
Zealand samarbejder også med både CORO Co-Lab og en række virksomheder om at gennemføre innovationsforløb og innovationscamps for studerende.
Hvert år deltager halvdelen af vores studerende i innovationsaktiviteter:
- 3000 studerende deltager i entreprenørskabsundervisning (camps, valgfag, fag mm.)
- 100 studerende deltager i konkurrencer
- 100 studerende kommer igennem vores StartUp Zone
- 50 studerende er i iværksætterpraktik og starter egen virksomhed
Læs vores 2020 rapport om iværksætterpraktikker
Sådan arbejder vi med entreprenørskab i fag og tværfagligt. Bliv inspireret i vores Casesamling.
Vær med
Deltag i Zealands StartUp Zone!
Her kan du være med i Startup Missionen, finde kontorpladser, få coaching, bruge vores medie- og prototype labs, deltage i konkurrencer og iværksætterpraktik.
Leder af Zealands Center for Entreprenørskab
Linnea Jacobsen
50762819
LIJA@zealand.dk
Projektleder
Louise Mørch Posborg-Ebenezerson
50761012
LOPO@zealand.dk
Innovationsansvarlig Roskilde
Helle Juul Tegner
50762810
HETE@zealand.dk
Startup koordinator Køge
Sissel Quistgaard Pagh
SIPA@zealand.dk
Daniel Hilleberg
DAHI@zealand.dk
Startup koordinator Nykøbing
Hanne Elmer
HAEL@zealand.dk
Lonni Randi Ravn Walther
LOWA@zealand.dk
Startup koordinator Næstved
Rasmus Petrussen
RASP@zealand.dk
Fablab Næstved
Helle Hauskov
50762818
HHAU@zealand.dk