Logistikøkonom
Logistikøkonom er for dig, der ønsker en central rolle i en virksomheds udveksling af varer, informationer og penge i et globalt perspektiv.
Du får kendskab til alle led i processen fra indkøb af råvarer, produktion og til distribution af de færdige varer, ligesom du bliver undervist i de forhold, der kan påvirke transporten og markedet.
Erhvervsakademiuddannelsen som logistikøkonom fylder dig med aktuel, praksisnær viden om, økonomi, organisation og Supply Chain management.
Som logistikøkonom får du en central rolle med at sikre en optimal Supply Chain. Du koordinerer og styrer virksomhedens vare-, informations- og pengestrømme. Med denne uddannelse bliver du eftertragtet i shipping-, handels- og servicevirksomheder og produktionsvirksomheder.
Hvis du får lyst til at lære mere?
Både RUC og SDU tilbyder meritforløb eller merit for nogle fag fra akademiuddannelser, så du på sigt kan gøre din akademiuddannelse til en bachelor uddannelse. Dermed slipper du for at starte forfra, men kan nøjes med at supplere med yderligere fag eller gå i dybden med de fag, du allerede har fra din akademiuddannelse.
Læs om mulighederne for meritforløb på RUC og SDU.
Hvis du har behov for vejledning om videreuddannelse, så kontakt gerne studievejledningen på Zealand.
- Udveksling af varer informationer og penge
- Supply Chain
- Produktion
- Indkøb & Shipping
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Logistikøkonom |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September |
Steder |
Lyngvej 21, 4600 Køge |
Lignende | Administrationsøkonom, Serviceøkonom |


Uddannelsen tager to år, fordelt på fire semestre. Som en del af uddannelsen skal du i 13 ugers praktik i løbet af fjerde semester. Praktikopholdet kan foregå i Danmark eller i udlandet.
Uddannelsen er bygget op med en obligatorisk del og en valgdel, som du vælger i slutningen af andet semester. Undervisningen foregår som holdundervisning og med virksomhedsrelaterede projekter.
Den obligatoriske del indeholder en række temaområder: Supply Chain, jura, økonomi, organisation og ledelse, samt statistik.
På uddannelsen til logistikøkonom udbyder vi valgfagene: Forretningsudvikling og Digital track. (Undervisningen foregår på engelsk. Eksamen foregår på engelsk eller dansk efter eget valg.)
Begge valgfagene retter sig mod private små og mellemstore virksomheder, men tilrettelagt således, at der er taget højde for, at du har mulighed for at bygge videre på din uddannelse med en Top UP PBA efter den korte videregående uddannelse.
I studieordningen kan du læse mere om de enkelte fag, og hvilke eksamener der knytter sig til dem.
Følgende giver adgang til uddannelsen:
- Studentereksamen (STX), højere forberedelseseksamen (HF), højere handelseksamen (HHX), højere teknisk eksamen (HTX) eller EUX – alle med engelsk B og matematik C, erhvervsøkonomi C eller virksomhedsøkonomi C
- Handelsuddannelse med specialer, kontoruddannelse med specialer, lager- og terminaluddannelsen (trin 3), personbefordringsuddannelsen (trin 3), buschauffør i kollektiv trafik, turistbuschauffør, kranuddannelsen (trin 3), postuddannelsen (trin 3) eller vejgodstransportuddannelsen, kørselsdisponent
- Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed suppleret med engelsk B og matematik C
Fag, som er specifikke adgangskrav skal være bestået.
Bemærk!
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.