Finansøkonom
Fra 2019 kan du også læse finansøkonom i Holbæk. Læs mere her
Bank, forsikring, rådgivning, realkredit, revision, ejendomshandel, ejendomsadministration og økonomistyring: Erhvervsakademiuddannelsen til finansøkonom åbner mange døre for dig!
Som finansøkonom får du en solid økonomisk viden og et grundigt kendskab til praktiske finansielle funktioner. Du får styrket din personlige gennemslagskraft og evnen til at samarbejde med og yde rådgivning til en bred vifte af kundetyper og samarbejdspartnere. Du bliver desuden i stand til at arbejde både nationalt og internationalt.
Uddannelsen giver dig mulighed for at kombinere teori med praksis gennem et praktikophold i branchen sidst i uddannelsesforløbet, og der er et stærkt erhvervsrettet fokus igennem hele uddannelsen. Alle underviserne har en baggrund i branchen.
Hvis du får lyst til at lære mere?
Både RUC og SDU tilbyder meritforløb eller merit for nogle fag fra akademiuddannelser, så du på sigt kan gøre din akademiuddannelse til en bachelor uddannelse. Dermed slipper du for at starte forfra, men kan nøjes med at supplere med yderligere fag eller gå i dybden med de fag, du allerede har fra din akademiuddannelse.
Læs om mulighederne for meritforløb på RUC og SDU.
Hvis du har behov for vejledning om videreuddannelse, så kontakt gerne studievejledningen på Zealand.
- Rådgivning & det finansielle detailmarked (pengeinstitutter/forsikring/realkredit)
- Revision
- Ejendomshandel &-administration
Hvordan ansøger du?
Læs mere om ansøgningskriterier, ansøgningsfrister, åbent hus m.m. i vores FAQ
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen kan du kontakte vores optagelseskontor på telefon 5076 2830 — eller pr. mail: optag@zealand.dk
Titel | Finansøkonom |
Niveau | Erhvervsakademi (EAK) |
Varighed | 2 år |
ECTS point | 120 |
Sprog | Dansk |
Studiestart |
September |
Steder |
Anders Larsensvej 7-9, 4300 Holbæk Femøvej 3, 4700 Næstved |
Lignende | Handelsøkonom, Markedsføringsøkonom |


Erhvervsakademiuddannelsen til finansøkonom varer to år og består af kerneområder, valgfri uddannelseselementer og praktik samt et afsluttende eksamensprojekt. De valgfri uddannelseselementer er valgfag og brancheretningsfag – du vælger dit brancheretningsfag ud fra hvilken branche du ønsker at arbejde i som færdiguddannet.
Kerneområderne omfatter finansielle virksomheder og markeder, samfundsøkonomi, privatøkonomi, kunde- og samarbejdsrelationer, erhvervsøkonomi, kommunikation, statistik og erhvervsjura.
Dit brancheretningsforløb ligger i 3. semester, og du kan vælge imellem:
- Rådgivning og det finansielle detailmarked
- Revision
- Ejendomshandel
- Ejendomsadministration
- Økonomistyring i private og offentlige virksomheder
- Forsikring
Undervisningen tager afsæt i praksisnære problemstillinger. Dine undervisere har en baggrund inden for finansverdenen, banksektoren, økonomi eller ejendomshandel, så uddannelsen konstant tilpasses branchens behov.
I løbet af uddannelsen vil du desuden møde en række af gæsteforelæsere, der kommer fra den finansielle sektor.
Rejs ud
Du har mulighed for at læse et valgfag i udlandet på 3. semester.
Følgende giver adgang til uddannelsen:
- Gymnasial eksamen (stx, hf, hhx eller htx), eux eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)
- En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen
- En erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed
De specifikke adgangskrav er engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. Fagene skal være bestået.
Bemærk!
Hvis du har et udenlandsk adgangsgrundlag skal du dokumentere, at du har bestået Studieprøven og alle dens delelementer, for at kunne blive optaget på dansksprogede uddannelser på Zealand. Såfremt du på anden måde kan dokumenter dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering.
Hvis du er fra et andet nordisk land og dansk, norsk eller svensk indgik i din adgangsgivende eksamen, skal du normalt ikke tage en danskprøve.
På engelsksprogede uddannelser på Zealand kræves engelsk på mindst B-niveau.
Eventuelle ledige pladser vil kunne søges fra den 28. juli. Vedr. specifikke adgangskrav, se deadline i brev fra optagelsesportalen.
Alle fuldtidsuddannelser på Zealand indeholder en obligatorisk praktikperiode på mellem 10 og 40 uger.
Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.
Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos Zealand, kan du søge om SU.
Tranportrabat
Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.