Interesserer du dig for fødevarer, sundhed og den grønne omstilling i fødevarebranchen? Fascineres du af produktionsprocesser? Og vil du have en finger med i det praktiske arbejde? Så er Fødevareteknolog en uddannelse for dig!
Vil du være fødevareteknolog?
Når du søger ind på denne uddannelse skal du søge ind via uddannelsen til Procesteknolog.
Om uddannelsen
Du får indsigt i produktionsprocesser og fremstilling af f.eks. fødevarer, medicin eller kemiske produkter. Der er masser af brugbar viden at hente for dig på uddannelsen. Det er dig, som skal have færdigheder og værktøjer, som løfter produktionsprocesser til gavn og glæde for både dig og mig. Du eksperimenterer, arbejder på konsistenser, og du forbedrer processer og opskrifter. Du bliver i stand til at rådgive og vejlede andre – også i sikkerhed og i kvalitet. Du lærer at involvere dig i alle dele af en produktionsproces. Og i det kapløb, som man gerne vil vinde – nemlig at gøre kunne ting endnu bedre, sundere eller mere bæredygtigt – der vinder du!
Hvis du vil du arbejde med fødevarer eller procesteknik, så er du kommet til det rette sted. Du vælger din vej efter et halvt år obligatorisk forløb, hvor du lærer alt det grundlæggende. I løbet af 1. semester skal du vælge den studieretning, du ønsker at specialisere dig inden for – enten Fødevareteknolog eller Procesteknolog. Her bliver du klog på at facilitere processer og håndtere de relevante maskiner. I løbet af det grundlæggende semester kommer du rundt om vigtige discipliner, som danner et godt udgangspunkt for din praksis – nemlig samarbejde og kommunikation. Men vi tager også hul på de fagtekniske grunddele i form af kemi, mikrobiologi, fysik og matematik. Desuden vil du lære de gode principper for dokumentation og kvalitetskontrol.
Hvad kan du blive som Fødevareteknolog?
Dine jobveje i erhvervslivet er afhængige af hvilken studieretning, du har valgt efter det første halve år af din uddannelse. Overordnet set vil du arbejde i krydsfeltet mellem processer, fremstilling, kvalitet, kontrol og sikkerhed.
Som Fødevareteknolog vil du kunne planlægge, løse, kontrollere og udvikle mangfoldige opgaver i fødevareproduktionen. Det er dig, der er med til at sætte standarden for fødevaresikkerheden. Og den barre er høj! Kvalitetskontrol og udvikling af fremtidens fødevareproduktion med bæredygtighed for øje er også på dit bord som Fødevareteknolog. Du er med til at designe sunde og velsmagende fødevarer til hjemmarkedet og til det globale marked. Og det er et spændende felt fyldt med udfordringer, der bare venter på dig. Konkret når det kommer til stillinger, så vil du typisk – udover direkte i fødevareindustrien – finde din karrierevej i retningen af fødevaresikkerhed, kvalitets- og miljøstyring, produktudvikling eller inden for fødevarelovgivning.
Mød fødevareteknologen Sofia, der bruger sin uddannelse i praksis hver dag i sit job.
Læs videre på en Top-Up Bachelor
Zealand: Innovation og Entrepreneurship
CPH Business: Innovation og Entrepreneurship