Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Uddannelsen til procesteknolog vækkede passionen

Arbejdet med fødevarer har altid været en drivkraft for 32-årige Sofia Yasmin Gil Olivares. Først som kok, siden under uddannelsen til fødevareteknolog på Zealand og nu i jobbet som Nordic QA Compliance Specialist hos Caldic Ingredients Nordic.

En drøm går i opfyldelse
32-årige Sofia Yasmin Gil Olivares, der dimitterede fra Zealand i 2020, bringer sin viden i spil på en helt anden måde i dag end, da hun arbejdede som kok. Hun bruger hver dag af sin interesse for og faglighed omkring fødevarer, kvalitetssystemer og -procedurer i den stilling, hun har som Nordic QA Compliance Specialist hos Caldic Ingredients Nordic. Et job, der var som skræddersyet til hende, fortæller Sofia. Hendes chef havde også lagt mærke til et kæmpe potentiale i hende. Som Nordic QA Compliance Specialist er hun ansvarlig for det nordiske marked og sikrer, at virksomheden overholder de relevante regler og standarder indenfor blandt andet bæredygtighed, kvalitetssikring og -kontrol. Det sker for eksempel gennem evalueringer af de forskellige leverandører.

”Jeg har mange gode kolleger at sparre med, og der er også plads til, at man kan udvikle sig internt i virksomheden. Det er det bedste arbejde, jeg nogensinde har haft,” siger Sofia, der startede som product manager assistent. Det var også her, at hun luftede idéen til sin chef, at hun skulle løse den mere specifikke opgave som Nordic QA Compliance Specialist.

Bæredygtighed og certificeringer
Sofia er ansvarlig for virksomhedens nordiske distribution, og sidder blandt andet med godkendelse af leverandører, overvågning, evalueringer, interne og eksterne audits og procedurer. Dertil kommer en hel række indsatser og certificeringer omkring bæredygtighed. Caldic har modtaget det eftertragtede Rainforest Alliance certificering og stoltheden er kun blevet større, fordi virksomheden tidligere på året opnåede EcoVadis guldmedalje.

”Jeg er så glad fordi, at ens arbejde bærer frugt. Vi er meget tæt på at opnå platin, og det er vores mål i 2025,” siger Sofia, der i øjeblikket er i gang med eksterne audits hos en række leverandører.

Den rette hylde
Opmærksomheden for at kunne bygge videre på sin kokkefaglighed med den videregående uddannelse til procesteknolog kom i første omgang fra en uventet kant. Under sine ansættelser hos forskellige gourmetslik- og fødevareproducenter traf hun kolleger, der inspirerede hende til at læse videre. Fællesnævneren for dem var nemlig, at de begge havde en baggrund som procesteknologer, uddannet på Zealand.

”De opgaver, de løste, og kompleksiteten i for eksempel at korrigere recepter og tage højde for råvarernes massefylde, vakte en stor interesse i mig, så da jeg fandt ud af, at de var procesteknologer, tænkte jeg, at den vej skulle jeg også,” siger Sofia Yasmin Gil Olivares, der ikke tøver med at anbefale andre at søge ind på uddannelsen til procesteknolog på Zealand.

”Uddannelsen vækkede megen passion i mig, og jeg kunne hurtigt mærke, at det var det helt rigtige vej for mig. Det var et vildt spændende med alt det tekniske indenfor fødevarer, kemi, fødevaresikkerhed, risikoanalyse, supply chain og produktudvikling. Man kan lave alt muligt med uddannelsen, og der er så mange muligheder for jobs og så mange veje at gå,” siger Sofia.

Fakta om Caldic
Caldic er en global distributør og producent af kemikalier, fødevareingredienser med hovedsæde i Rotterdam, Holland. Virksomheden blev grundlagt i 1970 og har siden da udvidet sig til mere end 50 lande over hele verden. Caldic arbejder med en bred vifte af industrier, herunder fødevareproduktion, farmaceutisk produktion, kosmetik og personlig pleje, landbrug og energi. De tilbyder også en række tjenester, herunder teknisk support, forskning og udvikling og logistikløsninger. Læs mere her 

Hvad kan en procesteknolog?
En procesteknolog er en uddannelse, der giver viden om produktionsprocesser og teknologi. En procesteknolog arbejder typisk med at optimere produktionsprocesser, kvalitetssikring og produktudvikling. Inden for fødevareindustrien kan en procesteknolog f.eks. arbejde med at udvikle nye fødevarer og opskrifter, eller forbedre eksisterende produktionsprocesser og kvaliteten af fødevareproduktionen. Læs mere her

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål