Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Bioteknologi

Bioteknologi er for dig, der arbejder eller vil arbejde professionelt med fermentering og oprensning. Du får indblik i mikroorganismers opbygning og vækst, og du lærer at anvende den viden til industriel produktion.

ECTS
10 point
Niveau
Akademi
Tilføj kursus til din listeKurset tilføjet til din liste

Introduktion

Faget Bioteknologi giver dig indsigt i mikroorganismers opbygning og vækst, og du lærer at anvende den viden til industriel produktion i praksis. Du bliver indført i teknologi og metoder til fermentering og oprensning og deltager i både fermenterings- og oprensningsforsøg, så du opnår praktisk erfaring med metoderne undervejs og kunne tage professionel del i fermentering og oprensning af produkter.

Du får viden om

På faget Bioteknologi opnår du indgående kendskab til cellers vækst og metabolisme, fermentering, proteiners og enzymers karakteristika, genmodificerede organismer samt oprensning af fermenteringsprodukter. Du opnår en høj grad af praktisk anvendelig viden om fermentering og oprensning i forbindelse med for eksempel fødevareproduktion. Desuden kommer vi rundt om cellers vækst og metabolisme, produktionsorganismer, proteiners og enzymers karakteristika, genmodificerede organismer (GMO), fermentering og proteinoprensning.

Kompetencer og udbytte

På modulet Bioteknologi opnår du en helhedsforståelse for anvendelsen af mikroorganismer til industriel produktion i forbindelse med fermentering og oprensning af produkter. Du lærer at anvende viden om cellers vækst og metabolisme til arbejde med fermenteringsteknologi i praksis. Du lærer at tilrettelægge, udføre og dokumentere et oprensningsforsøg samt at tilegne dig ny viden om fermentering og proteinoprensning i en struktureret sammenhæng. 

Hvad enten du arbejder med processer, i et laboratorium, med fødevareteknologi eller flere af disse fagområder i kombination, er faget oplagt for dig.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Cecilia Steinmann Christiansen

50762655

Kaj Reiter

50762669

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål