Du får viden om
På faget Bioteknologi opnår du indgående kendskab til cellers vækst og metabolisme, fermentering, proteiners og enzymers karakteristika, genmodificerede organismer samt oprensning af fermenteringsprodukter. Du opnår en høj grad af praktisk anvendelig viden om fermentering og oprensning i forbindelse med for eksempel fødevareproduktion. Desuden kommer vi rundt om cellers vækst og metabolisme, produktionsorganismer, proteiners og enzymers karakteristika, genmodificerede organismer (GMO), fermentering og proteinoprensning.
Kompetencer og udbytte
På modulet Bioteknologi opnår du en helhedsforståelse for anvendelsen af mikroorganismer til industriel produktion i forbindelse med fermentering og oprensning af produkter. Du lærer at anvende viden om cellers vækst og metabolisme til arbejde med fermenteringsteknologi i praksis. Du lærer at tilrettelægge, udføre og dokumentere et oprensningsforsøg samt at tilegne dig ny viden om fermentering og proteinoprensning i en struktureret sammenhæng.
Hvad enten du arbejder med processer, i et laboratorium, med fødevareteknologi eller flere af disse fagområder i kombination, er faget oplagt for dig.