Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Sannie: ”Jeg har fået værdifuld baggrundsviden”

Sannie Holst Kristensen arbejder som laboratorietekniker på Zealand, hvor hun forbereder det praktiske, når de studerende gennemfører laboratorieøvelser. For at få mere baggrundsviden har hun taget kurset ”Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarer”.

Laboratorietekniker Sannie Holst Kristensen har fået meget mere indsigt i fødevareproduktion, og hvad der må være af bakterier i fødevarer, efter hun har gennemført kurset ”Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarer”. Til dagligt er hun en del af den servicefunktion på Zealand, der forbereder det praktiske i laboratoriet, når de studerende på uddannelserne til henholdsvis laborant, procesteknolog, ernæringsteknolog og fødevareteknolog arbejder med mikrobiologi. Hun fremstiller de bakteriekulturer og medier, som bruges i øvelserne. Nu har hun selv været på kursus på Zealand.

”Alt det, som de studerende er igennem, fik jeg lige pludselig et større indblik i. Jeg kan bedre forstå, hvad det er, de studerende kommer og spørger efter, når de laver øvelserne. Det har givet mig en baggrundsviden, som hjælper mig med at hjælpe dem,” siger hun.

Klogere på bakterier
Sannie Holst Kristensen har været ansat hos Zealand i cirka tre år. Tidligere arbejdede hun i medicinalindustrien, hvor der ikke må forekomme bakterier i produkterne. I fødevarebranchen er bakterier tilladt til en vis grænse, så her er tilgangen til det lidt anderledes.

”Jeg kommer fra en anden verden, hvor jeg ikke beskæftigede mig med bakterier på samme måde, fordi der jo er nultolerance. Så jeg er blevet klogere på bakterier, når vi har med fødevare at gøre fx salmonella, listeria og campylobacter. Mikrobiologi er jo et område, som jeg ved meget om, men ikke lige denne del af det,” uddyber hun.

At komme på kursus giver energi
Kurset ”Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarer” er målrettet medarbejdere, der arbejder med produktionskontrol. Det skal give dem en større viden om de muligheder, der er for at anvende mikrobiologiske analyseresultater. Det er tilrettelagt som et endagskursus.

”Det var vildt spændende at komme på skolebænken igen. Jeg er jo mest praktiker, så jeg kan ikke sidde der og lytte og lytte, for så bliver jeg træt. Men vores underviser var rigtig god til at formidle. Der var mange eksempler fra det virkelige liv, og det var lige mig. Det var godt at få kædet nogle historier på. Jeg var overrasket over, at tiden bare gik så stærkt,” fortæller Sannie Holst Kristensen.

Det styrker ikke kun ens faglige kompetencer at tage på kursus. Det giver også energi, oplever hun.

”Et kursus som dette sætter fokus på ens arbejdsfelt, og man får mere forståelse for baggrunden for det, som man arbejder med. Det er også lige så meget det at snakke med folk fra andre virksomheder og høre, hvordan de gør, som man bliver klogere af. Det giver fornyet energi i jobbet,” fremhæver hun.

Ja tak til flere kurser
Oplevelsen med at komme på kursus har givet Sannie Holst Kristensen mod på at deltage i flere kurser.

”Det var jo sådan lidt en sjov situation, når man er vant til at servicere kursisterne, at prøve at være den, der sidder på skolebænken og få noget læring. Hvor er det dejligt, at det er muligt, at vi kan deltage på nogle af vores egne kurser, for det er jo ikke alt, at vi ved. Jeg har helt klart mod på at deltage i flere kurser, når det kan lade sig gøre,” siger hun.

Især tre kurser er hun interesseret i. Det er ”DNA og RNA oprensning”, ”qPCR og Real time PCR, grundlæggende” og ”Moderne DNA sekventering”, som også udbydes på Zealand.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål