Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Økonomi & IT sammensmelter mine interesser

22-årige Rabianur Ozturk fik mulighed for at kombinere to af sine store interesser gennem sit uddannelsesvalg. Nu er hun i fuld gang med en professionsbachelor i Økonomi & IT på Zealand.

Mens vennerne vidste, hvad de ville efter gymnasiet, var Rabianur lidt mere uafklaret i forhold til, hvilken vej hun skulle vælge.
”Jeg har aldrig rigtig været typen, der har vidst hvad jeg ville med hensyn til uddannelse og skole. Henover min gymnasietid har jeg ændret mening flere gange samt haft en indre frustration, da alle mine venner vidste, hvad de ville. Da vi så endelig skulle søge ind på en videregående uddannelse, valgte jeg en random (tilfældig red.) uddannelse – bare for at se om det var noget for mig”, fortæller hun.
I 2022 kom hun ind på datalogiuddannelsen på Københavns Universitet, og her forelskede hun sig i IT.
”Jeg syntes, det var så fedt at skrive programmer som kunne spytte et resultat ud. Jeg elskede den måde, hvorpå det frembragte min kreative sans,” siger Rabianur.

Besøg fra IT-virksomhed åbnede en ny vej

Imens Rabianur læste på universitet fik uddannelsen besøg af nogle IT-virksomheder, og her faldt hun i snak med én, der havde læst økonomi.
”Jeg blev fascineret over, hvordan virksomheder egentlig var skruet sammen og pludselig slog det mig, at jeg ville læse økonomi. Jeg ledte efter uddannelser dag og nat, da jeg pludselig stødte ind på Økonomi og IT på Zealand. Det er en uddannelse, der er en sammensmeltning af begge mine interesseområder, og jeg blev begejstret ved tanken om at kunne kombinere mine to passioner. Det virkede som den perfekte vej for mig at forfølge, og jeg følte en indre ro og klarhed over min beslutning for første gang i lang tid,” fortæller Rabianur Ozturk.

 

Uddannelsen har overrasket  

”Det, der virkelig overraskede mig ved uddannelsen, var den måde, hvorpå den formår at integrere både økonomiske principper og IT-færdigheder på en så sammenhængende måde. Jeg forventede at skulle jonglere mellem de to fagområder på en mere opdelt måde, men uddannelsen formår virkelig at væve dem sammen effektivt. Det har virkelig åbnet mine øjne for, hvordan disse to discipliner kan styrke hinanden og skabe helt unikke løsninger”, fortæller hun.

Den tætte forbindelse til erhvervslivet

Uddannelserne på et erhvervsakademi som Zealand kombinerer teoretisk undervisning i klasselokalet med praktisk viden. Den praktiske viden kommer blandt andet ind i undervisningen gennem det tætte samarbejde med det private erhvervsliv, som Zealand uddanner arbejdskraft til. Det sker blandt andet når vores studerende kommer på virksomhedsbesøg eller når studerende løser problemstillinger og cases stillet af virksomhederne.

”Et af de virkelig fede øjeblikke under min uddannelse var, da vi fik mulighed for at besøge Boozt. Det var en fantastisk oplevelse at se, hvordan teorien, vi lærte på uddannelsen, blev omsat til praksis i en succesfuld virksomhed som Boozt. Især også fordi vi havde arbejdet med Boozt som virksomhed og analyseret forretningen,” fortæller Rabianur og fortsætter;

 

”Det bedste ved at læse i Zealand er den tætte forbindelse til erhvervslivet og fokus på praktisk læring. Vi har adgang til et stort netværk af virksomheder gennem praktikmuligheder, projektsamarbejder og gæsteforelæsninger. Derudover er undervisningen meget praksisorienteret, hvilket betyder, at vi får mulighed for at anvende vores teoretiske viden i virkelige situationer.”

 

En fremtid indenfor fintech venter

Hvis man spørger Rabianur om fremtiden svarer hun:

”Jeg er særligt interesseret i områder som finansiel teknologi (fintech), dataanalyse inden for økonomi og forretningsudvikling. Et drømmejob ville være i en fintech virksomhed, altså virksomheder, der bruger teknologi til at forbedre finansielle tjenester og processer. Jeg tror, at min uddannelse vil ruste mig til at kunne arbejde på tværs af disse områder”.

 

Bliv en del af studielivet i Roskilde

Vil du vide mere om Økonomi & IT?

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål