Internationale studerende samles på erhvervsakademiet Zealand for at løse en global udfordring – fødevareproduktion i en bæredygtig fremtid
Når 60 studerende fra hele verden i slutningen af marts samles i Roskilde, er det ikke bare for at udveksle viden. Så er det for at skabe reelle løsninger på en af klodens største udfordringer: Bæredygtig fødevareproduktion. De har allerede mødt hinanden digitalt, men nu skal de under samme tag udforske og definere de næste afgørende skridt.
Fra den 24. marts til den 4. april bliver erhvervsakademiet Zealand epicenter for international innovation og videndeling, når unge fra USA, Thailand, Mexico, Spanien, Tyskland, Ungarn og Danmark arbejder sammen på tværs af fagligheder og kulturer for at udvikle løsninger, der kan gøre en reel forskel i hele verden. Det hele foregår på Zealands adresse, Maglegårdsvej 2 i Roskilde. Fra erhvervsakademiet deltager studerende fra uddannelserne til Innovation & Entrepreneurship og Jordbrugsteknolog.
Butterfly 2025 – et internationalt laboratorie for fremtidens løsninger
Projektet hedder Butterfly – Innovation, Sustainability and Cross-Cultural Communication, og ligesom i sommerfugleeffekten kan en lille idé ét sted i verden skabe global effekt. I tværfaglige teams skal de studerende bruge metoder som designtænkning og innovationsprocesser til at udvikle bæredygtige løsninger for fremtidens fødevareproduktion.
Det intense forløb er en del af et Erasmus Blended Intensive Program (BIP), hvor Zealand er frontløber i Danmark. Konceptet kombinerer digitale læringsforløb med fysisk samvær og giver studerende mulighed for international erfaring uden at skulle rejse et helt semester væk.
”Vi bringer ikke bare studerende sammen – vi bringer forskellige verdenssyn, uddannelser og idéer i spil. Når vi arbejder på tværs af kulturer og fagligheder, kan vi skabe løsninger, der faktisk kan ændre verden,” siger Ole Kolling, international koordinator på Zealand.
Globalt samarbejde med stærke partnere
Butterfly 2025 er udviklet i samarbejde med tre toneangivende internationale institutioner: Valencia College, Orlando, USA, ANAHUAC University, Cancun, Mexico
MUIC og Mahidol University International College, Bangkok, Thailand.
Sammen med Zealand skaber de en uddannelsesmæssig bro mellem kontinenter, hvor studerende får en oplevelse, der rækker langt ud over klasselokalet.
Intens læring og en finale med impact
De studerende bor, spiser og arbejder sammen under hele forløbet. Det hele kulminerer den 4. april, hvor de præsenterer deres løsninger for et dommerpanel bestående af repræsentanter fra Zealand og erhvervslivet. Vinderen kåres, og efterfølgende kan besøgende opleve de innovative idéer på en udstilling.
Finale og præsentation af projekter: Den 4. april 2025
10:00-12:00 Grupper pitcher foran juryen
12:00-13:00 Frokost (Juryen voterer)
13:15 Vinderprojektet og gruppen bag afsløres
13:30-16:00 Udstilling/reception