Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Lasse har brugt studie og netværk som springbræt

Akademiuddannelsen i El-installation har givet Lasse Lindsten en drømmestart som selvstændig. Nu driver han Lindsten El ApS på Møn.

Lasse Lindsten har brugt Akademiuddannelsen i El-installation som et springbræt til at blive selvstændig. Da han fik eksamensbevis og autorisation som el-installatør i juli 2021, startede han Lindsten El ApS på Møn.

”Jeg tænkte, hvis jeg skulle starte op, skulle det være nu, fordi der er opsving i markedet. Det er nu, at det er muligt at skabe et kundegrundlag, så vi tager springet. Jeg har altid bare gjort tingene. Man skal jo prøve, før man ved, om det brister eller bærer. Og jeg har rigeligt at lave og har svært ved at følge med,” siger han.

Lasse Lindsten har, siden han blev udlært elektriker, stort set kun arbejdet som industrielektriker. Det var hans daværende tekniske chef hos frostvareproducenten Ardo A/S, som tilskyndede ham til at gå i gang med uddannelsen. Men da han afsluttede uddannelsen, var hans chef ikke længere ansat, og fabrikken havde ikke længere brug for en autoriseret el-installatør.

Det giver selvtillid
Lindsten El tilbyder døgnservice, så kunderne ringer på alle tider af døgnet. Indtil videre er det hovedsageligt privatkunder, og målet er at få nogle industrivirksomheder i kundekartoteket på sigt. Det, som Lasse Lindsten har lært på studiet, bruger han hver dag, når han skal træffe de rigtige valg.

”Hvis jeg skal trække et kabel, så er jeg jo nødt til at tænke på det, som jeg har lært, så installationen holder og lever op til den nye internationale standard DS/HD 60364. Den har vi jo terpet – ikke fordi jeg siger, at jeg kan standarden i søvne. Men jeg ved, hvor jeg skal slå op for at søge information og få svar på tvivlsspørgsmål, så jeg får lavet det rigtigt. Det er også det, man lærer på skolen, for du kan ikke vide alt,” fortæller han.

For Lasse Lindsten har det været en aha-oplevelse, at matematik faktisk ikke er så svært. Han har altid synes, at han ikke var god til regning, men på installatøruddannelsen blev han positivt overrasket over, hvor nemt han havde ved at klare svære udregninger.

”Det giver noget selvtillid – ingen tvivl om det. Jeg synes faktisk, at det er rigtig spændende at beregne alt fra 12 volt til 200.000 volt og se, om tingene lykkes, og om det kabel, man havde tænkt sig at bruge, kan bære. Beregningsmetoden er jo ikke meget anderledes for 10.000 volt, end når du regner for et almindeligt hus,” siger han.

Familien bakker op
Lasse Lindstens familie har haft stor forståelse for, at det er tidskrævende at tage en akademiuddannelse.

”Man skal snakke det igennem med familien. Min kone sagde, at hvis det var det, som jeg gerne ville, skulle jeg gøre det. Hun skulle nok være der. Nogle gange var det da hårdt at give afkald på en familiefødselsdag, fordi der skulle laves lektier. En gang tog jeg lektierne med på ferie, og en anden gang blev jeg hjemme for at få dem lavet,” fortæller han.

Uvurderligt netværk
Lasse Lindsten har fået et ifølge ham selv uvurderligt netværk på Zealand. Han har stadig kontakt med studiekammeraterne. En af dem arbejder i et firma, der tilbød ham nogle timer om ugen, da han startede som selvstændig, indtil han fik sine egne kunder. Nu har han så travlt, at han har valgt at ansætte en el-installatør. Og det bliver faktisk en af holdkammeraterne fra Zealand.

”Jeg ved jo, hvad han kan, og han er en rigtig dygtig mand. Det er jo alletiders, at man har lært nye at kende i branchen. Det er jeg rigtig glad for. Det er jo ikke sjovt at sige til en kunde – jeg kan først komme om tre måneder, for så skubber man jo kunden videre til en konkurrent. Det værste er, hvis man skulle sidde og vente på, at telefonen ringer. Den situation har jeg heldigvis ikke været i. Det er jo en drømmestart, som jeg har fået,” siger han.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål