Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

"Jeg ser det som et gode at være opdateret med det nyeste"

Da mad- og måltidskoordinator Regitze Reimar startede på Akademiuddannelsen i Ernæring i 2016, blev hun samtidig ansvarlig for et team på tre medarbejdere i plejehjemskøkkenet på plejecentret Enggården og to elever i Madservice i Kalundborg Kommune. Hun føler, at uddannelsesforløbet var som skræddersyet til hende.

Hvorfor gik du i gang med at tage Akademiuddannelsen i Ernæring?
Jeg er typen, der hurtigt keder mig. Jeg vil gerne have udfordringer og følge med i det nyeste inden for mit fag hele tiden. Og så synes jeg lidt, at når man har elever i køkkenet, så har man også pligt til prøve at holde sig opdateret og være med det nyeste. Jeg elsker at være opdateret på den nyeste viden og ser det bare som et fantastisk gode, så det var derfor, at jeg tog den.

Hvad har du fået ud af det?
Min selvtillid er vokset. Og jeg er blevet mere selvsikker. Sådan noget som kostpolitikker har jeg aldrig lavet før, og det har jeg nu været med til at udvikle. Jeg laver forskellige projekter fx fællesspisning for ensomme, børnehavemad og skolemad. Der er mange ting, som jeg ikke har prøvet før fx at lave hjemmelavet protein-is med et højt energiindhold, men jeg har fået det lidt som Pippi – det har jeg ikke prøvet før, den klarer jeg også. På akademiuddannelsen blev modulerne udrullet i en helt rigtig rækkefølge for mig. Det, jeg lærte, førte jeg løbende ud i praksis, for det passede bare helt perfekt til det sted, hvor jeg var i mit arbejdsliv.

Hvordan har uddannelsen styrket dig fagligt?
Som teamansvarlig og praktikvejleder skal jeg kunne håndtere ledelsesmæssige udfordringer, og det har jeg fået værktøjer til. Jeg er klædt på til at argumentere for nedkøling og opvarmning, når fx Fødevarestyrelsen kommer på besøg. Jeg står for at undervise vores elever. Og derudover underviser jeg social- og sundhedsassistenterne og de sygeplejestuderende i kost, ernæring, hygiejne og fødevaresikkerhed. Første gang jeg skulle undervise, var jeg rystende nervøs. Men uddannelsen har rustet mig til at kunne stille mig op foran andre og videregive min viden.

Du har taget uddannelsen ved siden af dit job – hvordan får man tid til det i en travl hverdag?
Det gør man simpelthen ved hjælp af planlægning. I starten er det hårdt, fordi man jo skal prioritere sin tid. Mine børn var på det tidspunkt otte og ti år, så jeg læste om aftenen og i weekenden. Når børnene var til sport, havde jeg mine ting med og læste.

Hvordan er det at være studerende på Zealand?
Det var en fantastisk undervisning med nogle virkelig kompetente lærere, der var gode til at tage virkelighedsrelaterede problemstillinger ind i opgaverne. Det eneste minus var, at man informerer generelt meget lidt om opgaveskrivning. Det kom lidt som et chok for mig, så det havde måske været en fordel, at man havde haft en introduktion til det. Til at starte med var det vanskeligt at komme ind i, hvordan man læser akademiske tekster, men da man fandt den røde snor, gav det sig selv ret hurtigt. Det er ti år siden, at jeg sidst gik i skole, men jeg havde alligevel ikke helt glemt det.

Hvilke sidegevinster er der ved at gå på sådan en uddannelse?
Der var en utrolig sparring og forståelse for hinanden på mit hold. Jeg var jo så heldig, at vi kun var mellem fire og otte deltagere på holdet, så det var fantastisk, så meget input lærerne kunne give os hver især. Vi kunne hjælpe hinanden med udfordringer, så det var virkelig rart. Vi har stadigvæk vores lille netværk, som vi holder ved lige via en Facebook-gruppe. Hvis man har noget, som man skal løse, så kan man vende problematikken her. Det giver i hvert fald meget at se, hvordan andre gør.

Du afsluttede akademiuddannelsen i 2019. Har du sat dig nye karrieremål?
Det har jeg faktisk. I foråret 2021 gik jeg i gang med en diplomuddannelse i smags- og måltidsudvikling. Her skal vi lære om alle smagene, og lige nu har vi om brugerperspektiv, hvor vi skal se det fra en brugers synspunkt. Min nysgerrighed på ny viden er bare blevet større.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål