Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Jeg håber, at vi kan gøre det igen, for det var virkelig godt

Seniorlaborant Isabella Westergaard hos Chr. Hansen i Hørsholm har været med til at arrangere kurset ”Patogene bakterier i fødevarer/mikrobiologi” for sine laborantkollegaer. For medarbejderne i Combinatorial Microbiology er det nyt at arbejde i et biologisk fareklasse 2 laboratorie, og de vil derfor gerne vide mere om patogener.

Du var med til at arrangere kurset ”Patogene bakterier i fødevarer/mikrobiologi” – hvordan gjorde I?

Det udsprang af, at min kollega havde prøvet at tilmelde sig et kursus, men det blev aflyst, fordi der var for få tilmeldte. Vi tænkte, at det kunne være smart at holde det her på virksomheden i stedet, så man ikke skulle køre til Roskilde, for det er lidt langt for nogle. Jeg kontaktede studievejleder Kaj Olav Paul Reiter, og vi aftalte en dag. Jeg fik en masse tilmeldinger fra mine laborantkollegaer, der gerne ville på det, fordi de enten havde interesse for patogene bakterier eller rent faktisk arbejder med det og gerne vil vide mere om det. Vi var ca. 20, der deltog i kurset.

Hvorfor besluttede I jer for at få et kursus om patogene bakterier?

Vi udvider vores arbejdsområde og er begyndt at arbejde med patogene bakterier. Det er noget, vi skal arbejde med i fremtiden. Hidtil har vi lånt laboratoriefaciliteter, men i forbindelse med, at vi fik en ny bygning, har vi fået vores eget biologisk fareklasse 2 laboratorie, og det skal vi klædes bedst muligt på til.

Hvad har I fået ud af det?

For det første – jeg synes, vi fik meget ud af det. Underviseren var virkelig dygtig og rigtig god til at forklare de her ting. Hun snakkede lidt grundlæggende om mikrobiologi. Der var en masse opfriskning for dem, der blev uddannet for lang tid siden. Det var superfint. Og så fik vi indsigt i arbejdet med forskellige patogene bakterier i laboratoriet. Nu havde jeg udpeget et par stykker, som vi arbejder med, og hun forklarede, hvor de fandtes, hvad de gjorde, hvordan de så ud osv. Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger. Folk synes, at det var en god dag. Det var jo også en social dag for laboranterne. Det var fedt at se sine kollegaer i en lidt anden sammenhæng. Vi havde virkelig en god dag.

Hvordan kan I bruge den nye viden?

Der er lidt flere aspekter i det. Nogle kan bruge det til noget konkret i forhold til det, de arbejder med i laboratoriet. De har fået bygget ny viden på. Andre kolleger, der ikke arbejder med patogener, havde en god inspirationsdag. I forhold til nogle af de forskellige patogener, som vi arbejder med, ved vi nu, hvordan vi skal arbejde med dem, hvad vi skal passe på, hvilke forholdsregler der er, og hvor de kommer fra osv. Man kan bruge det direkte i sit arbejde.

Hvorfor er det vigtigt at holde sin viden ajour på dette område?

Når jeg skal til at arbejde med noget nyt, så er det også rart at kende teorien bag det. Jeg tror i hvert fald, at man bliver bedre til sit arbejde, når man gør det.

Vil du arrangere et kursus igen på et tidspunkt?

Det var lidt udfordrende, fordi vi var nødt til at aflyse på grund af corona. Men ellers har det været supersjovt og en god oplevelse – helt sikkert. Man føler, at man har hjulpet andre til at tage et kursus og udvikle sig. Ikke alle var klar over, at et kursus som dette findes, så man får åbnet folks øjne for, at der også findes de her ting. Jeg har ikke før prøvet at være med til at arrangere et kursus på denne måde. Det var jo frivilligt. Jeg håber, at vi kan gøre det igen, for det var virkelig godt.

Hvordan er det at samarbejde med Zealand om kurser?

Det har kun været en god oplevelse. For det første har de på Zealand været virkelig flinke og meget imødekommende, og der har været en god kommunikation. Nu var vi uheldige at ramme ind i corona, så kurset blev aflyst tre gange, men det har der bare været forståelse for.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål