Sjællands Erhvervsakademi

Hønsegård ryddede bordet for innovationspriser

Anja Fausing Wilstrup Sundebo studerer til datamatiker, men derudover ryddede hun bordet for priser til CORO Co-lab Roskildes idekonkurrence COCONF2019! Hendes idé er er både socialt og miljømæssigt ligeså enkel, som den er genial: Place a Hen - en hønsegård, der skal bortskaffe bioaffald i boligforeninger, og passes af borgere fra Roskilde Kommune med særlige udfordringer i forhold til arbejdsmarkedet.

Projektet Place a Hen omhandler etablering af hønsegårde i nærheden af boligblokke og sikrer både affaldshåndtering og arbejde til socialt udsatte.

Anjas koncept blev belønnet med ikke færre end tre priser inklusiv 1. præmien på 20.000 kr. Derudover vandt hun publikumsprisen samt den udfordring, som Roskilde Kommune havde stillet. COCONF2019 løb af stabelen den 20. november på Roskilde Universitet.

– “Place a Hen handler om bæredygtig håndtering af affald, socialt fællesskab, vidensdeling, og så har vi ikke nævnt værdien af gødning og æg fra hønsene endnu! Vi glæder os til at se, hvad et samarbejde med Roskilde Kommune og Place a Hen kommer til at udmønte sig i! Stort tillykke til dig Anja!”, siger Helle Tegner, der er innovationsansvarlig på Zealand.

Helle Tegner tilføjer: – “Næste skridt er samarbejde med Roskilde Kommune – om at implementere løsningen. Vi glæder os til at følge Anja og støtte op omkring projektet.”