Sjællands Erhvervsakademi

Fra verdensmål til hverdagsmål

Hele Zealand var forleden samlet til det årlige faglige sommerarrangement. I år stillede vi skarpt på FN's verdensmål og på, hvordan vi får en række udvalgte mål ind i vores hverdag og ind i uddannelserne - i praksis. Mottoet for vores fortsatte arbejde med verdensmålene er: Fra verdensmål til hverdagsmål.

FN’s verdensmål er noget, danske virksomheder tager seriøst, kunne Marie Gad fra DI-Dansk Industri bl.a. fortælle, da scenen var sat på Gerlev Idrætshøjskole foran godt 250 ansatte i Zealand.  Det at kunne udvikle og producere bæredygtigt er en af fremtidens vigtigste kompetencer, og Zealand uddanner de medarbejdere, der skal bringe ny viden og kunnen om bl.a. bæredygtige løsninger ud i virksomhederne. Det forpligter. Efter spændende oplæg og flere timers gruppearbejde, mundede dagen ud i et katalog med ideer til, hvordan vi bliver endnu skarpere til at bringe et tankesæt om bæredygtighed og andre verdensmål ind i undervisningen – til gavn for vores studerende og de virksomheder de får praktikplads og job i.

Som en gruppe af undervisere sagde, efter de havde fremført deres meget konkrete ideer til, hvordan verdensmålene skal blive en naturlig del af undervisningen: Vi begynder på mandag!

Rektor Ulla Skaarup byder velkommen.

 

Marie Dam fra DI-Dansk Industri delte viden om verdensmålene i virksomhederne.

 

Koncentration …

 

Dagen opsummeret i én stor (flot) tegning.