Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarebranchen

Du får større viden om anvendelsesmulighederne af mikrobiologiske analyseresultater.

Niveau
IDV
Tilføj kursus til din listeKurset tilføjet til din liste

Introduktion

Med faget Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarebranchen vil du få styrket dine evner til at lave analyser og vurdere resultaterne af disse. Du vil få styr på den mest grundlæggende mikrobiologi. Faget henvender sig primært til personer der arbejder med produktionskontrol og det er en forudsætning, at deltageren er på laborant-, fødevareteknologniveau eller tilsvarende.

Du får viden om

Du får en grundig gennemgang af den grundlæggende mikrobiologi. Dette indebærer læring om hvordan mikroorganismer deles op, hvad de lever af og hvor de kommer fra samt vækstkinetik. Du få et godt indblik i ikke-patogene mikroorganismer; hvilke det er relevant at undersøge for og hvorfor, hvornår en fødevare er uacceptabel, hvordan man kan fastslå grunden til at varen er for dårlig, Indikationsorganismer, forekomst på produktionslinjer, biofilm. Du bliver også sat ind i aktuelle patogene mikroorganismer; gruppering efter aktualitet, systematik, økologi, hvad de omtalte mikroorganismer i fødevaresammenhæng betyder, hvor man leder efter dem og hvordan de påvises. Du lærer også om mikrobiologiske kriterier ved at blive introduceret til forordningen om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, ikke regulerede områder. Du bliver også sat ind i den gældende lovgivning samt kontrol.

Kompetencer og udbytte

Du får styrket din grundlæggende mikrobiologiske viden, så du har en solid ballast til professionelt at arbejde med mikrobiologiske analyser. Du får kompetencer til at vælge de korrekte analysemetoder, udføre analyserne og analysere resultaterne. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Cecilia Steinmann Christiansen

50762655

Kaj Reiter

50762669

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål