Du får viden om
Du får en grundig gennemgang af den grundlæggende mikrobiologi. Dette indebærer læring om hvordan mikroorganismer deles op, hvad de lever af og hvor de kommer fra samt vækstkinetik. Du få et godt indblik i ikke-patogene mikroorganismer; hvilke det er relevant at undersøge for og hvorfor, hvornår en fødevare er uacceptabel, hvordan man kan fastslå grunden til at varen er for dårlig, Indikationsorganismer, forekomst på produktionslinjer, biofilm. Du bliver også sat ind i aktuelle patogene mikroorganismer; gruppering efter aktualitet, systematik, økologi, hvad de omtalte mikroorganismer i fødevaresammenhæng betyder, hvor man leder efter dem og hvordan de påvises. Du lærer også om mikrobiologiske kriterier ved at blive introduceret til forordningen om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, ikke regulerede områder. Du bliver også sat ind i den gældende lovgivning samt kontrol.
Kompetencer og udbytte
Du får styrket din grundlæggende mikrobiologiske viden, så du har en solid ballast til professionelt at arbejde med mikrobiologiske analyser. Du får kompetencer til at vælge de korrekte analysemetoder, udføre analyserne og analysere resultaterne.