Konstruktion
Her lærer du om grundlæggende statik og styrkelære, og bliver i stand til at dimensionere simple konstruktioner.
Introduktion
På faget Konstruktion lærer du at anvende statik og styrkelære til dimensionering af simple konstruktioner. Du lærer at vurdere produktionsdokumentation og anvende trækprøveudstyr til at bestemme materialers egenskaber.
Kompetencer
- Konstruktion
Du får viden om
Du lærer om statik og styrkelære og bliver i stand til at dimensionere simple konstruktioner og får viden om fremstillingsprocesser og produktionsomkostninger. Du får bl.a. også viden om beregning af spændinger, matematik og trigonometri i statik samt kræfter og deres enheder. Du får viden om materialers styrkeegenskaber og prøvemetoder, og samtidig lærer du om styrkeegenskaber i forhold til dimensionering af simple konstruktioner.
Kompetencer og udbytte
Du tilegner dig færdigheder og viden i relation til dimensionering af enkle statiske konstruktioner og øvrige hensyn som fremstillingsprocesser og produktionsomkostninger. Du bliver i stand til at håndtere udviklingsorienterede situationer inden for konstruktion og du kan foreslå og formidle alternative konstruktionsløsninger. Du vil også være i stand til at deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp?
Vigtigt at vide
Der er mange ting at være opmærksom på, når du tilmelder sig en uddannelse eller et fag. Derfor har vi herunder samlet de vigtigste informationer, du skal bruge, inden du tilmelder dig.
Efter din tilmelding til uddannelsen, vil du blive bedt om at uploade eksamensbeviser og dokumentation for din erhvervserfaring, hvis nødvendigt.
Er du i tvivl om, hvorvidt din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring er adgangsgivende til uddannelsen, så kan du få lavet en realkompetencevurdering. Det er en individuel vurdering, hvor du har mulighed for at få anerkendt de kompetencer, den viden og de færdigheder, som du har erhvervet dig gennem dit arbejdsliv, frivillige aktiviteter, kurser m.m., men som du ikke har et formelt bevis på. Du kan læse mere her.
Når du tilmelder dig faget, vil der stå hvor meget du kan forvente i litteraturudgifter.
Når du har tilmeldt dig vil du inden studiestart få tilsendt litteraturliste enten via vores intranet Moodle eller på mail.
Pris
Prisen dækker kun deltagergebyr.
Ved betaling gennem jobcenteret pålægges taxametertilskud oven i deltagergebyret.
Betaling
Du skal være opmærksom på, at betaling for deltagelse sker før undervisningsstart.
Tilskud
Der findes forskellige former for tilskud og fonde, du kan søge. Du søger om tilskud efter, at du har tilmeldt dig uddannelsen. Du kan læse mere om dine muligheder for tilskud her.
Deltidsuddannelse på Zealand er tilrettelagt, så du kan balancere dit job og familieliv i studieperioden. Men undervejs i dit studie vil du selvfølgelig skulle organisere/planlægge din tid efter behov undervejs. Det er meget individuelt, hvad man har behov for at lægge i et uddannelsesforløb, og der er også forskel på uddannelser og fag – men en tommelfingerregel er, Som udgangspunkt kommer du til at bruge det samme antal timer på forberedelse og opgaver hjemmefra, som du modtager undervisningstimer. Så er du for eksempel til undervisning på dit hold 3 timer om ugen, vil du skulle afsætte omtrent det samme på forberedelse og opgaver hjemmefra. I nogle kortere perioder vil du opleve, at du studerer og læser mere intenst, for eksempel i forbindelse med opgaveskrivning, eksamen eller i gruppearbejde. Er du i tvivl om omfang og tidsforbrug, så kan du altid kontakte de medarbejdere, der er tilknyttet din uddannelse eller det fag, du ønsker at tage.
Har du brug for at få opfrisket at læse akademiske tekster, skrive et projekt, en synopsis eller tage notater? Så har vi kurser, der er skræddersyet til at hjælpe dig godt i gang, inden du starter på din Diplom i Ledelse.
Du kan læse mere om kurserne
Tre gode grunde til at studere på Zealand
Du kommer i forreste række i byggebranchen
Vi tilbyder efteruddannelse til alle i byggebranchen, der ønsker at være i med forreste række, når det handler om bl.a. arbejdsmiljø og BIM. Du får den nyeste viden på området og vores BIM-lab sikrer, at vi er med helt fremme i den nyeste udvikling. BIM-lab er et innovativt sted, der altid ser efter nye muligheder og samarbejder både med virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
Fleksibel undervisning
Undervisningen foregår både fysisk og online undervisning, som vi har over 15 års erfaring med. Dermed sikres der en stor grad af fleksibilitet, som kursister og en travl branche kan have stor gavn af. Undervisningen optages også og læringen af dækket af videoklip som muliggør evt. selvstudie. Vores tilgang til undervisning er praksisbaseret, det vil sige, at det der undervises i, kan bruges direkte i og af branchen med det samme.
Et stort og relevant netværk
Vores kursister tilbydes at deltage i en lektiecafé af studerende, som skaber et interessant læringsmiljø med blanding af professionelle og studerende, der sammen søger mere viden. Vores undervisere, som du får tæt kontakt med, er specialister på deres fagområde og er lektorkvalificerede, derved sikres uddannelse af høj kvalitet. Vi har også flere års erfaring med virksomhedssamarbejde på alle plan, som er med til at sikre et stort netværk under og efter uddannelse.
Hvorfor er en efteruddannelse god for dig?
Med en efteruddannelse får du muligheden for at styrke dine kompetencer og karrieremuligheder. Du kan læse mere om økonomi, tilskudsmuligheder, skræddersyede forløb og tilbud til virksomheder. Få mere viden og læs mere her.