Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Det giver arbejdsglæde at få genopfrisket tingene

Jannie Kofoed, der er produktionsleder i FM-enheden Køkken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, har brugt endagskurset ”Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarebranchen” som et brush up på bakteriers levevilkår. Kurset har sparket ekstra gejst ind i arbejdet med egenkontrol, oplever hun.

Du har taget kurset Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarebranchen – hvorfor gjorde du det?

Jeg havde brug for et brush up. Jeg er ansvarlig for vores egenkontrol dvs. vores måde at dokumentere over for Fødevarestyrelsen, at vi gør tingene korrekt, når vi laver mad til patienterne. I køkkenet skal vi sørge for, at der er rent og pænt, og at vi overholder alle regler om temperaturen ved opvarmning og nedkøling af fødevarer. Det er mange år siden, at jeg blev udlært økonoma, så det kunne være rart at få genopfrisket alle tingene og blive klogere på bakteriers levevilkår, og hvordan man forhindrer bakterier i at vokse og inficere maden.

Hvad har du fået ud af det?

Jeg har fået en lidt bredere viden om det, jeg skal gøre som egenkontrolansvarlig. Jeg sidder ret meget alene med at vedligeholde og skrive vores egenkontrolprogrammer og udtage prøver. Når man kommer på kursus, får man lige sparket lidt ekstra gejst ind i det. Og man får øget fokus på det i hverdagen.

Hvad kan du bruge kurset til i dit job?

Det var stort set det hele fra kurset, som jeg kan bruge i mit job. Det var en god allround indføring i bakteriernes verden. Her i vores storkøkken har vi otte teams og er ca. 50 medarbejdere i alt. Jeg er leder for 16 medarbejdere i fem teams: bagerne, slagterne, grøntrummet, opvasken og lageret. Inden for de seneste seks år har vi omlagt hele produktionen, så vi laver alting selv fx bager brød, hakker kød og skræller grøntsager. Når vi laver det hele fra bunden, betyder det et meget større egenkontrolarbejde. Vi skal bruge mere tid på at tage prøver på pålæg osv., for at sikre os, at der ikke er listeria i vores produktion. Så det er meget rart lige at få sat ekstra fokus på det.

Du har fået genopfrisket din faglige viden – hvad har det givet dig personligt?

Det er spændende at høre tingene på en ny måde. Nu var det virkelig en god kursusholder, vi havde, så på den måde giver det noget arbejdsglæde igen for egenkontrollen. Jeg har altid syntes, at egenkontrol er et spændende område. Men det er også lidt tørt, så det er rigtig rart nogle gange lige at blive mindet om, at det faktisk er et ret fedt område at beskæftige sig med. Og det er altid godt med et afbræk i hverdagen.

Hvad synes du om at være kursist på Zealand?

Det er et godt sted, synes jeg. Dejlige nye lokaler og omgivelser, der er rigtig rare at være i. Og det virkede som om, der var en god stemning. Vi var fem på holdet, så det var et lille hold. Når man ikke er så mange, kan man bedre sidde og småsnakke lidt og lære hinanden at kende. Det er altid rart at møde nogle nye mennesker og sparre med dem om, hvordan vi gør hver især. Selv om kurset kun varede en enkelt dag, kunne man godt få et indtryk af, hvad der sker på andre arbejdspladser.

Hvilke sidegevinst er der ved at tage sådan et kursus?

Det er, at man lige får rusket op i, hvor vigtigt egenkontrol er. Det er helt sikkert med til at skabe ekstra motivation i jobbet. Hvis der kommer flere lignende kurser – de må gerne vare nogle flere dage, så man kan gå endnu mere i dybden, så kunne jeg finde på at melde mig på. Jeg holder i hvert fald øje med, om der kommer noget, der læner sig op ad det her, for så er jeg med igen. Det har tændt en interesse for at holde mig ajour og tilegne mig ny viden.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål