Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Alger – fremtidens proteinkilde

Kan veganske mellemmåltider med alger blive en kulinarisk succes og samtidig opfylde krav til næringsindhold?

Ja, og det har ernærings- og fødevareteknologstuderende ved vores afdeling i Roskilde netop bevist.

I samarbejde med Københavns Madservice og Biotrino, samt som en del af projektet SBFoodInno, har de studerende i et tredagesprojekt udviklet:

  • Hasselnødtrifli med æblekompot
  • Rodfrugt-hokaidorösti med ærtepuré og karse
  • Skovbærmousse på nøddebund toppet med vaniljeskum og crunch

Alle udviklede opskrifter er næringsberegnet, bedømt i forhold til kulinarisk succes og klimabelastningsberegnet.

Resultaterne fra dette viser, at de lever op til de krav, som Københavns Madservice stiller til små mellemmåltider for ældre, som er småtspisende. Også kravet til proteinindholdet blev honoreret med hjælp af Blonde Chlorella – et velsmagende algepulver fra Biotrino.

Læs mere om procesteknologuddannelsen her.

Vi efteruddanner også dig, der arbejder med fødevareproduktion, ernæring. sundhed og biokemi – tjek dine muligheder for efteruddannelse på Zealand ud her!

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål