Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Nu er jeg selv faglig ansvarlig i mit vvs-firma

Mikkel Uglebjerg ejer VVS Partner Nordrør A/S i Nordsjælland med i alt 11 ansatte. For selv at kunne være faglig ansvarlig i virksomheden har han taget Akademiuddannelsen i VVS-Installation.

Hvorfor gik du i gang med Akademiuddannelsen i VVS-Installation?

Jeg startede mit eget vvs-firma – VVS Partner A/S sammen med Svend Nielsen i 2017, og året efter i 2018 overtog jeg hans vvs-firma Nordrør, som han havde haft i 28 år. Jeg slog firmaerne sammen til VVS Partner Nordrør A/S. Vi har adresse i Frederikssund og er i alt 11 ansatte med mig og min kone. For at drive et vvs-firma kræver det jo, at man skal være autoriseret vvs-installatør, så det var grunden til, at jeg har taget Akademiuddannelsen i VVS-Installation. Jeg startede på uddannelsen i 2019 og blev færdig i august 2021. Indtil da var det Svend Nielsen, der var faglig ansvarlig i virksomheden. Jeg har altid gerne villet være selvstændig vvs-installatør. Det falder naturlig for mig.

Hvad har du fået ud af det?
Det giver jo bare en ro, at man selv kan være faglig ansvarlig i sin egen vvs-virksomhed. Jeg har lært at projektere og installere alt inden for gas, vand og varme. Man bliver jo klogere, får en bredere viden og går i dybden med lovgivning, regler osv., som almindelige vvs-montører ikke ved noget om. Så nu er det mig, de spørger om de her ting. Det gør, at man udvikler sig i sit fag og bliver mere selvsikker.

Hvordan passer det, du har lært på studiet, ind i dit arbejde lige nu?
Det harmonerer jo godt med det, som jeg går og laver i dagligdagen. Jeg er både ude og tilse arbejdet og hjemme på kontoret, hvor jeg snakker med kunder, laver tilbud og booker montører. Jeg er også meget ude og arbejde selv, hvor jeg laver vandrør, skifte toiletter eller hvad det nu måtte være. Vores kunder er boligselskaber, energiselskaber, skadeservicefirmaer og private i Nordsjælland fra Hundested til Tisvildeleje og Helsingør. 80 procent af dem er erhvervskunder. Vi har ti biler ude at køre, og vi skal ikke være større på nuværende tidspunkt.

Du har taget uddannelsen ved siden af dit arbejde – hvordan får man tid til det i en travl hverdag?
Jeg har knoklet for det og stået tidligt op om morgenen. Min kone Ditte har hjulpet mig og bakket mig op og har taget sig af vores datter på fire år og søn på to år, når jeg ikke var der. Samtidig har jeg passet to gårde med køer, får og ænder. Jeg brugte lørdag og søndag på at studere, så i de to år måtte jeg give afkald på fritidsinteresser og venner. I den periode var det kun studie, arbejde og familie. Men det var jo det hele værd. Det var en beslutning, som jeg tog.

Hvad synes du om at være studerende på Zealand?
Vi havde kun været i gang et halvt år, så kom corona. Vi sad derhjemme og fik undervisning via Teams den største del af tiden. Det var ok. Vi fik det bedste ud af det, når det skulle være sådan. Men du var meget overladt til dig selv. Man skal hænge i – det er ikke ligesom i folkeskolen. Det handler om at finde nogle gode klassekammerater, så man kan hjælpes ad i grupper. En af mine kammerater startede på uddannelsen samtidig med mig, så vi arbejdede altid sammen. Andre var tre på et hold. Man udvider jo også sit netværk på den her måde. Jeg har fået nye kontakter bl.a. til andre selvstændige.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål