Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Det giver et energiboost at få ny viden

Man kan sagtens udføre håndværksdelen i et stykke arbejde uden at vide, hvorfor man gør det. Men det er rart at kende teorien bag. Sådan mener Jane Kensø, der er laborant hos Center for Diagnostik på Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Hun har taget endagskurset Patogene bakterier i fødevarer hos Zealand.

“Når man laver analyserne til dagligt, kan man sagtens se – ok, det der er en salmonellabakterie, sådan ser den ud. Men at få noget teori og baggrundviden om de bakterier, man sidder og arbejder med, er rigtig rart. Og så giver det energi at komme af sted på kursus. Man får lige et energiboost. Det betyder helt sikkert meget at lægge kurser ind i kalenderen,” fortæller hun.

Hun meldte sig til kurset, fordi hun var begyndt at arbejde med mikrobiologi – noget, som hun ikke havde gjort før. Center for Diagnostik modtager prøver fra dyrlæger rundt om i landet. Jane Kensø laver forskellige mikrobiologiske test på prøverne for at undersøge for specifikke sygdomme, som dyrene lider af. Hun diagnosticerer og finder ud af hvilke bakterier og virus, der har gjort, at dyret er blevet syg.

Relevant kursus
For Jane Kensø har det været en ahaoplevelse at få baggrundviden om hvor lang tid, man skal dyrke bakterierne, før man kan se resultatet.

“Når vi leder efter den eller den bakterie, så hjælper det jo ikke noget bare at sætte den ind en enkelt dag, for så tror man, at der ingenting er. Bakterien vokser måske langsomt, så derfor skal du vente til tredjedagen, før der sker noget. Det kan jeg omsætte i arbejdet. Det giver mig en større faglighed til at udføre mit job,” siger hun.

Overskriften for kurset var bakterier i fødevarer. Selv om Jane Kensø ikke arbejder med fødevarer, var kurset alligevel relevant, fordi teorien bag er den samme, uanset om det er bakterier i fødevarer eller i levende dyr.

“Det var det kursus, som passede bedst til det, jeg laver. Jeg havde tænkt, at det måske ikke var så relevant, men så fik jeg da lidt. Men jeg blev positiv overrasket over, hvor meget af det, som jeg rent faktisk kunne hænge op på mit arbejde. Det var jeg glad for,” fremhæver hun.

Inspirerende at møde andre laboranter
For Jane Kensø har det givet ny inspiration at møde laborantkolleger fra andre virksomheder.

“Det gode ved at komme på kursus er, at man møder andre laboranter og lærer nye at kende inden for sit fag. Vi skulle fx løse nogle af opgaverne i sparring med sidemanden, og i pauserne var der tid til at snakke med de andre på holdet. Vi var et lille hold på fem til seks kursister, og en af dem networker jeg stadig med,” fortæller hun.

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål