Sjællands Erhvervsakademi

Roskildes nye ’uddannelsesby’ indviet

Tirsdag den 30. oktober markerede Erhvervsakademi Sjælland officielt indvielsen af den ny afdeling på Maglegårdsvej 2 i Roskilde. For første gang i EASJ's historie samles afdelingens 1450 studerende fra de videregående it-tekniske, merkantile og tekniske uddannelser på én adresse, som med moderne bygninger i grønne omgivelser udgør en lille 'uddannelsesby'.

Inden projektleder på byggeprojektet, Jørgen Esbensen, og Caroline Sejer, der studerer til markedsføringsøkonom, fik æren af at klippe den røde snor over, summede kantinearealet i den nybyggede store hovedbygning af lykønskninger fra de omkring 200 fremmødte samarbejdspartnere, repræsentanter fra både det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, borgmesteren, de involverede arkitekter, medarbejdere og de studerende.

Rektor Ulla Skaarup bød velkommen til den officielle indvielse af Roskildes nye markante studiemiljø. Herefter gav hun ordet videre til eftermiddagens første taler, bestyrelsesformand Susanne Lundvald, der blandt andet udtrykte stor stolthed over at have været med til at gøre det muligt at samle uddannelserne på én adresse og netop på dette sted.

Mangfoldighed i sig selv en styrke
På forskellig vis kredsede samtlige af dagens talere omkring den synergieffekt, der opstår mellem mennesker i de rette motiverende rammer.

Roskildes borgmester holdt en inspirerende tale om vigtigheden i uddannelse og viden stærkt repræsenteret i lokalsamfundet, men fremhævede også mangfoldighed som en styrke. Samfundet er nemlig båret af viden og det er bedre, hvis man gør ting sammen.

“Vi er rigtig glade og stolte over, at Erhvervsakademi Sjælland har valgt at lægge så stor en campus her i Roskilde,” sagde Roskilde-borgmester Joy Mogensen, og fortsatte:

“Her på Erhvervsakademi Sjælland, udmærker I jer, som jeg har oplevet jer, i netop hele tiden at stille de studerende spørgsmålet: Hvad er det for en virkelighed I lever i, og hvordan kan I gøre den bedre, og jeg oplever at I måske helt fra jeres fødsel har mangfoldigheden som en væsentlig del af jeres DNA. I er mange forskellige studieretninger, der er blevet samlet, fra mange forskellige skoleretninger,” siger Joy Mogensen.

Relevans skaber værdi
Isam B satte musikalsk og eftertænksomt gang i fejringen af Roskildes nye videregående studiested. Udover at synge I Danmark er jeg født holdt han en personlig tale om, hvor vigtigt det er at finde det, der giver sit liv relevans.

“Menneskene skaber stederne, og jeg håber, at det her sted og de mennesker, der går her vil give det her glas og beton noget liv, som sætter sig dybt ind i os alle og nok til, at man bliver husket for det.”

Træd ind i fremtiden
Efter optræden af Isam B blev ordet givet videre til programmets sidste to talere, lektor Charlotte Torp Jensen, og markedsføringsøkonom-studerende Caroline Sejer, der hver i sær kunne sætte ord på, hvad de nye, lækre rammer allerede har haft af betydning for samarbejdet, motivationen, samt arbejds- og studieglæden. De mente begge, at det er dejligt at høre til, føle sig velkommen og være en del af noget større.

“Her er masser af steder hvor vi kan samles med de andre studerende. Det er et super godt fundament til at bygge på et aktivt studiemiljø og et godt fællesskab på tværs af uddannelserne,” siger Caroline Sejer.