Sjællands Erhvervsakademi

Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarer

Få større viden om anvendelsesmulighederne af mikrobiologiske analyseresultater.

Dette kursus henvender sig til personer, der arbejder med produktionskontrol.

Det er en forudsætning, at deltageren er på laborant-, fødevareteknologniveau eller tilsvarende.

De emner der indgår i kurset er:

1.    lektion:

  • Introduktion
  • Præsentation af kursus og kursusdeltagere.

2-3. lektion: Grundlæggende mikrobiologi

  • Hvordan deles mikroorganismer op, hvad lever de af, hvor kommer de fra.
  • Vækstkinetik. Grundlæggende teknikker.

4.    lektion: Ikke-patogene mikroorganismer

  • Hvilke er det relevant at undersøge for og hvorfor?
  • Hvornår er en fødevare uacceptabel?
  • Hvordan kan man fastslå grunden til varen er for dårlig?
  • Indikatororganismer, forekomst på produktionslinjer, biofilm.

5.-6. lektion: Aktuelle patogene mikroorganismer

  • Gruppering efter aktualitet, systematik, økologi.
  • Hvad betyder de omtalte mikroorganismer i fødevaresammenhæng.
  • Hvor leder man efter dem? Hvordan påvises de?

7.     lektion: Mikrobiologiske kriterier

  • Introduktion til forordning om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, ikke –regulerede områder.
  • Gruppearbejde om patogen case

8.     lektion: Lovgivning og kontrol

  • Vejledning om fødevarehygiejne / fødevaresikkerhed, fødevarekontrolsystemer i EU, tilbagekaldelser, patogenvejledning, nyttige links.
  • Metodesamlinger og standarder.

9.     lektion:

  • Evaluering, afslutning

Der vil kunne forekomme ændringer i programmet!

For yderligere oplysninger kontakt kursuskonsulent Kaj Reiter, 5076 2669, kare@zealand.dk

Underviser: Ekstern konsulent

Praktiske oplysninger

Varighed: 1 dag

Dato: 10. november 2020

Dato: 3. juni 2021

Pris: 6.000 kr.

Kursustype: IDV

Sted: Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde

TILMELDING

Emnefelt: Hvilket kursus der tilmeldes til (SKAL SKRIVES)

Oplys: Navn, E-mail, tlf., Fødselsdato/CPR.nr
Betalingsoplysninger:

Send mail med ovennævnte oplysninger til sikker mail: efteruddannelse@zealand.dk

Titel Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater
Niveau Akademi (AU)
Opret PDF-brochure - du kan lægge flere sider til undervejs
Tilføj til PDF-brochure
Slet din PDF-brochure
Dette vil slette hele din PDF-brochure...

Kontakt

Kaj Reiter

Kursuskonsulent

Roskilde

50762669

KaRe@zealand.dk

Roskilde

Zealand

Cookie-indstillinger

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk. Når du klikker ‘OK’, accepterer du vores brug af cookies og Zealand’s privatlivspolitik.

Ved at klikke ‘OK’ accepterer du samtidig, at vores annoncører kan behandle dine data til at målrette annoncer til dig. Du kan trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Annonce-indstillinger’ i bunden af siden.

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål