Sjællands Erhvervsakademi

Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarer

Få større viden om anvendelsesmulighederne af mikrobiologiske analyseresultater.

Dette kursus henvender sig til personer, der arbejder med produktionskontrol.

Det er en forudsætning, at deltageren er på laborant-, fødevareteknologniveau eller tilsvarende.

De emner der indgår i kurset er:

1.    lektion:

  • Introduktion
  • Præsentation af kursus og kursusdeltagere.

2-3. lektion: Grundlæggende mikrobiologi

  • Hvordan deles mikroorganismer op, hvad lever de af, hvor kommer de fra.
  • Vækstkinetik. Grundlæggende teknikker.

4.    lektion: Ikke-patogene mikroorganismer

  • Hvilke er det relevant at undersøge for og hvorfor?
  • Hvornår er en fødevare uacceptabel?
  • Hvordan kan man fastslå grunden til varen er for dårlig?
  • Indikatororganismer, forekomst på produktionslinjer, biofilm.

5.-6. lektion: Aktuelle patogene mikroorganismer

  • Gruppering efter aktualitet, systematik, økologi.
  • Hvad betyder de omtalte mikroorganismer i fødevaresammenhæng.
  • Hvor leder man efter dem? Hvordan påvises de?

7.     lektion: Mikrobiologiske kriterier

  • Introduktion til forordning om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, ikke –regulerede områder.
  • Gruppearbejde om patogen case

8.     lektion: Lovgivning og kontrol

  • Vejledning om fødevarehygiejne / fødevaresikkerhed, fødevarekontrolsystemer i EU, tilbagekaldelser, patogenvejledning, nyttige links.
  • Metodesamlinger og standarder.

9.     lektion:

  • Evaluering, afslutning

Underviser er Johnny Thylin, Thylin Consult

Der vil kunne forekomme ændringer i programmet!

For yderligere oplysninger kontakt kursusleder Mette Nielsen tlf. 5076 2699, meni@zealand.dk.

Praktiske oplysninger

Varighed: 1 dag

Dato: 07/11/2019

Pris: 6.000 kr.

Kursustype: IDV

Sted: Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde

TILMELDING

Emnefelt: Hvilket kursus der tilmeldes til (SKAL SKRIVES)

Oplys: Navn, E-mail, tlf., Fødselsdato/CPR.nr
Betalingsoplysninger:

Send mail med ovennævnte oplysninger til sikker mail: efteruddannelse@zealand.dk

Titel Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater
Niveau Akademi (AU)
Opret PDF-brochure - du kan lægge flere sider til undervejs
Tilføj til PDF-brochure
Slet din PDF-brochure
Dette vil slette hele din PDF-brochure...

Kontakt

Kaj Reiter

Kursuskonsulent

50762669

KaRe@zealand.dk

Roskilde