Patogene bakterier i fødevarer
Aktuelle patogene bakterier.
Dette kursus henvender sig primært til laboranter, der har basalt kendskab til bakteriologi.
De emner der indgår i kurset er:
Teoretisk kursus, hvor vi gennemgår eksempler på:
- Virulensfaktorer, der bevirker bakteriel kolonisation og/eller beskadiger værten
- Immunforsvarets reaktioner
Om udvalgte bakterier orienterer vi om forekomst, betydning, smitteveje og patogenicitet
Oplagte bakterier er:
- Listeria monocytogenes
- Salmonella
- Campylobacter jejuni/coli
- Clostridium perfringens
- Staphylococcus aureus
- VTEC (særligt E.coliO157:H7)
Herunder kan andre bakterier medtages efter aktualitet.
Undervisningen foregår ved vekselvirkning mellem gennemgang af teori, gruppeopgaver og diskussion – med hovedvægten lagt på teorien.
For yderligere oplysninger kontakt Mette Nielsen, tlf. 5076 2699, meni@zealand.dk
Praktiske oplysninger
Varighed: 1 dag
Datoer: 28/5/2019
Pris: 4.600 kr.
Kursustype: IDV
Sted: Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde
TILMELDING
Emnefelt: Hvilket kursus der tilmeldes til (SKAL SKRIVES)
Oplys: Navn, E-mail, tlf., Fødselsdato/CPR.nr
Betalingsoplysninger:
Send mail med ovennævnte oplysninger til sikker mail: efteruddannelse@zealand.dk
Titel | Patogene bakterier i fødevarer |
Studiesekretær og Studievejleder
Kaj Reiter
Kursuskonsulent
50762669
KaRe@zealand.dk
Roskilde
- Ledelse af organisationens arbejdsmiljøindsats
- Ledelse i relationel kompleksitet
- Ledelse af digitale processer
- Pædagogisk ledelse
- Ledelse og forhandling i poli. styrede org
- Ledelse og forhandling i pol. styr. organisationer
- Ledelse af forandrings- og udviklingsprocesser i offentlige organisationer
- Kvalitetsudvikling og evaluering
- Ledelse og kompetenceudvikling
- Økonomisk ledelse
- Projektering - rengøring og hygiejne
- Indledningsfag i matematik
- Indledningsfag i kemi
- Rengøringsledelse og kommunikation
- Renrumsteknologi
- Psykologi og krisehåndtering
- Hygiejne- og rengøringsteknik-grundlæggende
- Hygiejne- og rengøringsteknik - udvidet
- Hospitalsservice
- Afgangsprojekt Hygiejne- og rengøringsteknologi
- Sundhed og velfærd
- Produktionssystemer og ressourceoptimering
- Miljøforvaltning
- Økotoksikologi
- Omkostningsanalyse, kalkulationer og prissætning
- Produktion og restprodukter
- Markedskommunikation, salg og rådgivning
- Biologisk stofomsætning og miljø
- Personale, strategi og virksomhedsudvikling
- Projektledelse
- SmartLearning - Kvalitetsoptimering med Six Sigma
- SmartLearning - Videregående database
- SmartLearning - Videregående IT-sikkerhed
- SmartLearning - Systemdrift
- SmartLearning - Webprogrammering, server-side
- SmartLearning - Webprogrammering, client-side
- SmartLearning - Brugervenlighed og grafisk design
- SmartLearning - Videregående systemudvikling
- SmartLearning - Avanceret Programmering
- SmartLearning - Videregående programmering