Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Patogene bakterier i fødevarer

Få styrket din viden inden for aktuelle patogene bakterier.

Niveau
IDV
Tilføj kursus til din listeKurset tilføjet til din liste

Introduktion

Med faget Patogene bakterier i fødevarer vil du få grundlæggende teoretisk viden om de patogene bakterier der findes i vores fødevarer, så du bliver klædt på til dit daglige laboratoriearbejde. Faget henvender sig primært til laboranter, der har basalt kendskab til bakteriologi.

Du får viden om

Der er tale om et teoretisk fag, hvor der bliver gennemgået eksempler på: virulentfaktorer, der beskriver bakteriel kolonisation og/eller beskadiger værten. Immunforsvarets reaktioner. Om udvalgte bakterier vil du lære om forekomst, betydning, smitteveje og patogenicitet. Oplagte bakterier er: Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter jejuni/coli, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus, VTEC (særligt E.coli0157:H7). Herunder kan andre bakterier medtages efter aktualitet. 

Undervisningen foregår ved vekselvirkning mellem gennemgang af teori, gruppeopgaver og diskussion – med hovedvægt på teorien.

Kompetencer og udbytte

Du får teori og metoder, så du bliver klædt på til professionelt at arbejde med patogene bakterier på laboratoriet. Du får evner til at vurdere de største smitteveje samt hvordan bakterierne arter sig.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Kaj Reiter

50762669

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål