Patogene bakterier i fødevarer
Få styrket din viden inden for aktuelle patogene bakterier.
Niveau
Introduktion
Med faget Patogene bakterier i fødevarer vil du få grundlæggende teoretisk viden om de patogene bakterier der findes i vores fødevarer, så du bliver klædt på til dit daglige laboratoriearbejde. Faget henvender sig primært til laboranter, der har basalt kendskab til bakteriologi.
Du får viden om
Der er tale om et teoretisk fag, hvor der bliver gennemgået eksempler på: virulentfaktorer, der beskriver bakteriel kolonisation og/eller beskadiger værten. Immunforsvarets reaktioner. Om udvalgte bakterier vil du lære om forekomst, betydning, smitteveje og patogenicitet. Oplagte bakterier er: Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter jejuni/coli, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus, VTEC (særligt E.coli0157:H7). Herunder kan andre bakterier medtages efter aktualitet.
Undervisningen foregår ved vekselvirkning mellem gennemgang af teori, gruppeopgaver og diskussion – med hovedvægt på teorien.
Kompetencer og udbytte
Du får teori og metoder, så du bliver klædt på til professionelt at arbejde med patogene bakterier på laboratoriet. Du får evner til at vurdere de største smitteveje samt hvordan bakterierne arter sig.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp?
Hvorfor er en efteruddannelse god for dig?
Med en efteruddannelse får du muligheden for at styrke dine kompetencer og karrieremuligheder. Du kan læse mere om økonomi, tilskudsmuligheder, skræddersyede forløb og tilbud til virksomheder. Få mere viden og læs mere her.