Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Hygiejne og rengøringsteknik, udvidet

På faget Hygiejne og rengøring – udvidet, bygger du nye niveauer på din viden og dine kompetencer. Du bliver blandt andet klædt på til tværfaglige opgaveløsninger samt kvalitetsvurderinger inden for det hygiejnetekniske område.

ECTS
10 point
Niveau
Akademi
Tilføj kursus til din listeKurset tilføjet til din liste

Introduktion

Du bliver med dette fag i stand til fagligt og ledelsesmæssigt at kunne gå flere niveauer op inden for for eksempel rengøringskemi, produktionshygiejne og vurdering af lovkrav. Du bliver i stand til at være en ledende del i processer, der skal implementere robotteknologi i rengøringen samt innovationsprocesser til effektivisering. Desuden lærer du at vurdere, hvor egnet diverse udstyr og design til produktion og rengøring ud fra et hygiejnemæssigt perspektiv.

Du får viden om

Igennem faget får du løftet dit vidensniveau inden for kemi i rengørings- og desinfektionsmidler samt hvilke hygiejnemæssige design, der egner sig til diverse materialer. Du får også ny viden inden for hygiejne i produktionsmiljøer, blandt andet hygiejnisk design og konstruktion af maskiner og udstyr, personlig hygiejne, analyse og styring af kritiske punkter, skadedyrsbekæmpelse samt måling og vurdering af kvalitet i rengøringen. Ydermere vil der være fokus på hvilke rengørings- og desinfektionsmidler, der egner sig til hvilke brancher, for eksempel CIP-, skum-, allergen- og robotrengøring. Du opnår også ny viden om lovmæssige krav til arbejdsmiljø, herunder sikkerhed, spildevand og affaldshåndtering samt om, hvordan man vurderer, om nyt byggeri er konstrueret rengøringsvenligt og hygiejnisk forsvarligt. 

Kompetencer og udbytte

Modulet hygiejne og rengøringsteknologi – udvidet – giver dig kompetencerne til at foretage analyser af hygiejniske metoder og principper i praksis. Du opnår også kompetencerne til at kunne planlægge og udvælge rengøringsmetoder, desinfektionsmetoder og desinfektionsmidler i for eksempel fødevareproduktion og anden produktion. Du får også værktøjerne til at vurdere, hvilke rengørings- og desinfektionsteknikker, der matcher opgaven samt til tværfagligt samarbejde og at vurdere resultatet af en rengøringsopgave. Ydermere bliver du i stand til at vurdere og planlægge de hygiejniske og rengøringsmæssige faktorer i byggeri og nybyggeri. Du kan levere højt fagligt input og anvisninger til for eksempel til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, når bygninger konstrueres, renoveres eller ombygges. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Cecilia Steinmann Christiansen

50762655

Kaj Reiter

50762669

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål