Du får viden om
På faget Hygiejne- og rengøringsteknologi – grundlæggende opnår du ny viden om en række centrale områder inden for fagområdet, herunder kemi i rengøringen, hvordan kemikalier agerer i forhold til smudstyper samt i forhold til materialer og overfladetyper. Desuden får du ny viden lovkrav samt om hygiejnestandarder inden for produktion, for eksempel om mikroorganismer, desinfektion og sterilisationsmetoder. Ydermere får du indsigt i rengøringsmetoder, for eksempel rekvisitter og maskiner, samt om anvendelse af kemikalier, beskyttelsestiltag, værnemidler og arbejdsprocesser.
Kompetencer og udbytte
Hvad enten du arbejder inden for fødevare- eller måltidsproduktion i forvejen, vil du med faget højne dit faglige niveau og udvide din praktiske værktøjskasse væsentligt. Du opnår professionelle kompetencer til blandt andet at udvælge de passende metoder og midler til rengøring i de rengøringsfaglige opgaver, du står med i praksis i dit job hver dag. Du vil opleve en større beslutningsdygtighed og præcision i dine vurderinger, prioriteringer, uddelegering og planlægning af opgaver fra fagets begyndelse af.