Sjællands Erhvervsakademi

HF-elever ser ind i fremtiden

HF-elever fra VUC og gymnasier fik det voksne studieliv ind under huden igennem flere dage på Erhvervsakademi Sjællands uddannelser – bl.a. som kemikere og produktionsteknologer. Brobygning er et optimalt afsæt for, at unge vælger den uddannelse, der matcher deres drømme og faglige nysgerrighed første gang.

“HF-brobygning er et samarbejde mellem EASJ og Regions Sjælland HF-uddannelser, som skal styrke grundlaget for de unges valg af rette uddannelse. Der er så mange muligheder i dag, så det er vigtigt for de unge, at de får en konkret erfaring med studiemiljø og faglighed. Det er første gang, og vi er meget tilfredse med tilslutningen og ser frem til næste år,” siger Ingrid Thorn, studiechef på Erhvervsakademi Sjælland.

En fornemmelse af kommende studiemiljø
På forhånd var eleverne blevet tilmeldt nogle forløb, så rundt på Erhvervsakademi Sjællands afdelinger fik eleverne mulighed for at samarbejde med erhvervsakademiets studerende og dermed blive klogere på studiemiljø og uddannelserne til blandt andet serviceøkonom, laborant, markedsføringsøkonom, produktionsteknolog og multimediedesigner eller kigge nærmere på emner som for eksempel Big Data, privatøkonomi eller næringsstofforurening i vandmiljøet.

Løvens hule
Markedsføringsøkonomerne i Nykøbing F. havde besøg af engagerede elever fra HF på Maribo Gymnasium og Nykøbing Katedralskole. Her arbejdede de med idégenerering og pitchede foran et minipanel a la Løvens Hule. Panelet bestod af Kenneth Grunow, Jakob Friis, Borgmester Guldborgsund Kommune John Brædder samt Borgmester Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

HF-elever er fremtidens biotek-eksperter
I Roskilde fik HF-elever fra Stenhus Gymnasium og Himmelev Gymnasium lov til at lege laboranter i spritnye laboratorier, da de skulle løse to konkrete cases om gener, celler og DNA. Iført kittel og beskyttelsesbriller fik de testet deres måske kommende studieliv som praktiske kemikere.
HF-eleverne arbejdede med en konkret case blandt elektronisk udstyr, kolber og kemiske væsker i EASJ’s spritnye laboratorier på Maglegårdsvej 2 i Roskilde.