Studiet til procesteknolog (fødevareteknolog) har en varighed af 2 år ved Zealand. Som færdig kandidat kan du blive ansat i industri og laboratorier med bio- og kemiteknologiske opgaver og problemstillinger.
Som procesteknolog kan du specialisere dig inden for to retninger: fødevare- eller procesteknologi.
Med speciale i fødevareteknologi bliver du i stand til at planlægge, løse, kontrollere og udvikle opgaver relateret til fødevareproduktion. Du kan også være med til at sikre den høje standard inden for fødevaresikkerhed, kvalitetskontrol, miljø og bæredygtighed samt udvikle fremtidens fødevareproduktion og -produkter. Du kan også være med til at designe sunde og velsmagende fødevarer til såvel det nationale som internationale marked.
På erhvervsakademiuddannelsen til Fødevareteknolog løser du virksomhedsorienterede opgaver, der er udviklet i tæt samarbejde med virksomheder.
Nedenstående cases viser hvordan man kan kvalificere sig og starte på procesteknologuddannelsen eventuelt ved hjælp af projekt kompetencetilpasningsforløb.
*) Kemi C kan erstattes af Bioteknologi A eller naturfag C. En ansøger der er bager, konditor, ernæringsassistent, gastronom (kok), slagter, gourmetslagter, mejerist eller procesoperatør er adgangsberettiget uden at supplere med gynmasiale niveauer.
**) Ved behov og ønske gennemføres indledningsfag for studerende i samarbejde ml. Procesteknolog og Laborantuddannelsen
Uddannelsen har et antal dimensionerede studiepladser. I efteråret 2020 optages ansøgere til Procesteknologstudiet (Fødevareteknolog) ved Zealand efter første-til-mølleprincippet frem til 1. december 2020 med studiestart februar 2021. Se mere på: Procesteknolog