Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarebranchen
Du får større viden om anvendelsesmulighederne af mikrobiologiske analyseresultater.
Niveau
Introduktion
Med faget Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater i fødevarebranchen vil du få styrket dine evner til at lave analyser og vurdere resultaterne af disse. Du vil få styr på den mest grundlæggende mikrobiologi. Faget henvender sig primært til personer der arbejder med produktionskontrol og det er en forudsætning, at deltageren er på laborant-, fødevareteknologniveau eller tilsvarende.
Du får viden om
Du får en grundig gennemgang af den grundlæggende mikrobiologi. Dette indebærer læring om hvordan mikroorganismer deles op, hvad de lever af og hvor de kommer fra samt vækstkinetik. Du få et godt indblik i ikke-patogene mikroorganismer; hvilke det er relevant at undersøge for og hvorfor, hvornår en fødevare er uacceptabel, hvordan man kan fastslå grunden til at varen er for dårlig, Indikationsorganismer, forekomst på produktionslinjer, biofilm. Du bliver også sat ind i aktuelle patogene mikroorganismer; gruppering efter aktualitet, systematik, økologi, hvad de omtalte mikroorganismer i fødevaresammenhæng betyder, hvor man leder efter dem og hvordan de påvises. Du lærer også om mikrobiologiske kriterier ved at blive introduceret til forordningen om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, ikke regulerede områder. Du bliver også sat ind i den gældende lovgivning samt kontrol.
Kompetencer og udbytte
Du får styrket din grundlæggende mikrobiologiske viden, så du har en solid ballast til professionelt at arbejde med mikrobiologiske analyser. Du får kompetencer til at vælge de korrekte analysemetoder, udføre analyserne og analysere resultaterne.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp?
Hvorfor er en efteruddannelse god for dig?
Med en efteruddannelse får du muligheden for at styrke dine kompetencer og karrieremuligheder. Du kan læse mere om økonomi, tilskudsmuligheder, skræddersyede forløb og tilbud til virksomheder. Få mere viden og læs mere her.