Sjællands Erhvervsakademi

Erhvervsakademi Sjælland skruer op for digitaliseringen

Teknologi og digitalisering driver innovation, produktion og vækst med stigende hastighed. Region Sjællands virksomheder har et stigende behov for medarbejdere, der mestrer den nyeste teknologi for at sikre væksten. Erhvervsakademi Sjællands opgave er at sikre uddannelser, der leverer morgendagens arbejdskraft på det digitale område i tæt samarbejde med erhvervslivet. FabLab er et oplagt mødested for digital innovation mellem studerende og virksomheder, store som små.

FabLab Danmark er et digitalt prototypeværksted, målrettet virksomheder, som Væksthus Sjælland har været primus motor i hidtil. I FabLab kan virksomheder og studerende mødes om at udvikle nye produkter og processer med virtuelle værktøjer samt 3D-printere, laserskærere og CNC-maskiner, der kan fremstille de fysiske produkter.

“Vi skal levere fremtidens arbejdskraft, og det her med at kunne bruge ny teknologi er bare en supervigtig kompetence, når virksomhederne skal skabe vækst. Det vil vi gerne støtte endnu mere op om, og derfor er vi rigtig glade for, at vi overtager FabLab Danmark, som er et FabLab i fuld funktion, med en stor brugergruppe, en masse viden og mange aktiviteter. De digitale værktøjer vil nu og fremover fylde endnu mere i uddannelserne på Erhvervsakademi Sjælland, til gavn for virksomhederne og de kommende medarbejdere, der uddannes på EASJ”, siger Ulla Skaarup, rektor for Erhvervsakademi Sjælland.

Fortsat samarbejde mellem Væksthus Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland
Arbejdet med FabLab kommer til at spille en rolle på flere og flere af erhvervsakademiets uddannelser, og derudover får virksomheder mulighed for fortsat at blive tilbudt forløb om udvikling og innovation via de nye teknologier.

“Vi har i dag et stærkt samarbejde med erhvervsakademiet, og selvom de overtager FabLab, så betyder det ikke, vi slipper det. Digitalisering og teknologi er vigtigere end nogensinde før, og der er brug for arbejdskraft, der kan bruge det. Vi glæder os til at følge Erhvervsakademiets arbejde med FabLab og fortsat være med til at sprede det gode budskab,” udtaler Mads Váczy Kragh.

Fablab Danmark dækker Region Sjælland mobilt fra Næstved
FabLab Danmark i Næstved er startet af Væksthus Sjælland, som har drevet det siden 2011. FabLab Danmarks base ligger på Maglemølle i Næstved i et hus, som er lavet med de teknologier, som huset indeholder. Fra Næstved dækker det mobile FabLab hele Region Sjælland.

Hos Væksthus Sjælland glæder man sig over, at Erhvervsakademi Sjælland nu vil sætte ekstra meget gang i FabLab og bruge det både ift. virksomheder og studerende.

“Vi så et potentiale i Væksthus Sjælland og valgte at engagere os i FabLab for seks år siden. Men for os er det afgørende, at opgaven drives af dem, der kan gøre den største forskel. Og Erhvervsakademiet kan komme endnu længere med udbredelsen. Og så er vi ikke dem, der holder på en opgave,” siger direktør i Væksthus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

FabLab er åben for alle virksomheder
I dag er der FabLabs flere steder i landet, men i 2011 var det ikke nået til Danmark endnu. Konceptet er amerikansk og startet på et af verdens førende teknologi-universiteter, MIT i USA. I dag er 3D-printere nede i en pris, hvor rigtig mange har råd til det, og det booster udbredelsen, men der er et stykke vej til at have kompetencen til at bruge det. Og lige der passer erhvervsakademiet perfekt til FabLab.

“Vi vil over de næste år se virtual prototyping, laserskærere og 3D-printere fylde meget mere i virksomheder og på institutioner. Og her skal vores studerende være foran. Det FabLab vi overtager, er et af det mest erfarne her i Danmark, så vi kommer til at være i gang fra dag ét. Vi står over for en rigtig spændende satsning og udvikling de næste år,” uddyber Rektor Ulla Skaarup, rektor på Erhvervsakademi Sjælland.

Erhvervsakademi Sjælland overtager FabLab Danmark pr. 1. januar 2018. Ud over faciliteterne følger der tre medarbejdere med.

Læs den fulde pressemeddelelse her.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Ulla Skaarup
Rektor
+45 50762601
usk@easj.dk

Mads Váczy Kragh
Direktør
4199 9800
mvk@vhsj.dk

Stefan Poulsen
Kommunikationschef
31602040
sp@vhsj.dk