Sjællands Erhvervsakademi

EASJ vandt publikums hyldest til DM-finale

Danmarks bedste praktikvirksomhed for studerende på landets ni erhvervsakademier blev onsdag kåret ved en festlig begivenhed i LEGO House i Billund. Finalist Simon Ravn Petersen studerer til Jordbrugsteknolog på Erhvervsakademi Sjællands afdeling i Slagelse - og han vandt publikums hjerter med et par humoristiske og jordnære anekdoter fra sin praktiktid i Næstved hos DGE, miljø- og ingeniørvirksomhed.

En meget tilfreds Simon Ravn Petersen sagde efter DM-finalen:-“Jeg er bare superglad for, at publikum kunne li’ min måde at fortælle om et godt praktiksamarbejde og at DGE får den fortjente anerkendelse, fordi de har givet mig et kanon praktikforløb. Jeg har efter praktikken fået studiejob i DGE. Det tager jeg som et blåstempel af, at DGE også har fået værdi ved at have mig i praktik i 10 uger.”

Anekdoter fik latteren og klapsalver frem i publikum
Publikumsprisen vindes uden om juryen, ved at fleste tilhørere stemmer direkte på en. Et flertal af dagens godt 200 deltagere kunne tydeligvis ikke stå for Simons anekdoter fra sin praktiktid i DGE, som bl.a. har budt på en vandprøveboring, der endte med, at et fornemt fitnesscenter og en bil blev indsmurt i mudder.

Praktik vækker opmærksomhed
Tenna Weber Olsson, Simons chef i DGE i Næstved, sagde efter landsfinalen: “Vi er bare superglade for publikums anerkendelse af vores indsats for at skabe gode praktikforløb. Forleden dag var en 6. klasse på besøg hos DGE i Næstved, og de lagde mærke til det diplom, vi har fået for at være bedste erhvervsakademipraktik for Erhvervsakademi Sjællands studerende. Det syntes de var ret sejt, selv om de kun går i sjette klasse, fangede de pointen ved at både den studerende og virksomheden kan få noget rigtigt godt og værdifuldt ud af et praktiksamarbejde.

Finalens øvrige vindere
De ni finalister havde indstillet deres praktikophold til Årets Erhvervsakademipraktik på deres respektive erhvervsakademi, og hos Erhvervsakademi Sjælland var Simon løbet med den regionale sejr. Juryen til årets landsfinale bestod af Christine Antorini (S), formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg, Charlotte Lundblad, formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier og global HR-direktør for Health Care og Insurance samt administrerende direktør for den danske del af DXC Technology, Jesper Vilstrup, direktør i LEGO House, Lone Engberg Thomsen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund og Frank Faurholt, salgsdirektør i Siemens og formand for Dansk Automationsselskab.

Juryen valgte at kåre Erhvervsakademi Aarhus’ kandidat, Daniel Vistisen, som læser Finansøkonom, og EY Aarhus, som årets vinderpraktik, skarpt efterfulgt af IBA Koldings Stine Hummelgaard og Autohuset Vestergaard, som løb med 2. pladsen og tredjepladsen, der gik til Cecilie Marie Nørgård fra EA MIDTVEST, som havde været i praktik i Portugal, hos skoproducenten Vercesa. Cecilie læser Innovation og entrepreneurship.

Foto: Fra venstre: En stolt afdelingsleder hos DGE i Næstved, Tenna Olsson og en stolt studerende ved Jordbrugsteknolog på EASJ i Slagelse, Simon Ravn Petersen. Pokalen som bevis på publikums gunst var selvfølgelig lavet i LEGO.