Sjællands Erhvervsakademi

Brug jeres lederskab til at skabe ro i en forandringstid

James Høpner, forfatter til adskillige bøger om ledelse var gæstetaler, og hans budskab var et opgør med vanetænkningen om ledelse som et instrument til at skabe forandring:

“Ledelse handler ikke om at skabe forandringer, men om at stabilisere i en verden af forandring og bekymring. Det nytter ikke at stå helt af, for verden forandrer sig hastigt – det er et vilkår. Vi må dog ikke fryse fast, men lære at leve med forandringer og bruge ledelse til at skabe de bedste rammer for, at vi kan udfolde os uden at blive presset ud i stress,” lagde han ud med.

Vi er sociale væsener – dyrk det som et potentiale
James Høpner uddybede derefter, hvordan ledere kan skabe rammerne for ro, fokus, produktivitet og kreativ udfoldelse i vores jobliv:

“Vi er som mennesker ikke fra naturens hånd skabt til at leve i den malstrøm af forandringer vores verden oplever. Hvis vi alt for mange af ugens dage kun har det ‘ok’, ender vi som frøen, der bliver kogt langsomt uden at mærke det, før det er for sent. Vi er sociale væsener, derfor har vi det bedst i fællesskaber. Det er fællesskabet i vores job, der driver værket, mere end fx en fælles strategi eller et fælles værdisæt. Og det potentiale skal I dyrke i jeres lederroller: Lad samtalen og nysgerrigheden være ledetråden; hvad finder du og dine medarbejdere interessant? Tal sammen, improvisér og lyt, som jazzmusikere. Lad tilfældigheder råde, lad være med at spilde tiden med for mange og lange beslutninger og planer – men udskyd ikke handlinger! Det er handlinger, der forklarer lederes succes, og det glemmer mange alt for ofte. Dyrk bevægelsen, ikke for hastigt, men lær med bevægelsen undervejs!”

Jeres familier får jer tilbage igen
Tim Christensen, direktør på Køge Handelsskole, hvor diplom-undervisningen på EASJ finder sted, lagde ud med at sige tillykke til de nyklækkede diplomledere. De fik mere end ét skulderklap med på vejen, for at have ført 2 ½ års uddannelse i mål, sideløbende med job og familie:

“Godt gået og tillykke med jeres bachelor-titel! Jeg ved at jeres familier glæder sig tik at se mere til jer! Det er et intenst, lærerigt men også hårdt forløb, I har været igennem. Der er en tysk filosof, der siger. Bare hold ud, så skal det nok lykkes til sidst. Og I har ikke bare holdt ud, I har knoklet og leveret en indsats ud over det sædvanlige. Det fortjener stort hurra.”

Vi brænder for at udvikle mennesker
Anders Kold, chef for efter- og videreuddannelse på Erhvervsakademi Sjælland gav de nyuddannede ledere disse ord med på vejen:

“En event som i dag er en yndlingsopgave for en efter- og videreuddannelseschef på EASJ fordi, I er grunden til, at vi er her. Vi brænder for at udvikle mennesker, fagligt og personligt. Det er derfor en udsøgt fornøjelse, at I har haft lyst til at lade jer udfordre af os! Jeg ved det har været en kamp, men en kamp, som I er gået sejrrigt ud af.”

Diplomer og den sidste forelæsning
Studieleder Jens-Erik Nonbo gav personligt alle dimittenderne deres eksamensbevis i hånden. Efter bevisoverrækkelsen kunne de nyuddannede diplomledere hygge sig i fællesskab med lidt god mad.

Ledere fra både offentlige og private virksomheder
Dimissionen foregik på Center for Diplomledelse, Erhvervsakademi Sjælland (EASJ), i dagens anledning arrangeret på videnstrappen på Køge Handelsskole. Der var 23 dimittender fra offentlige virksomheder og 11 fra det private erhvervsliv.